29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona voleiului joacă azi în Bănie

Barcelona voleiului joacă azi în Bănie

În meciul tur, Laurențiu Lică (stânga) și colegii săi au dat o replică bună lui Ngapeth (dreapta) și celorlalte vedete de la Modena (Foto: modenavolley.it)
În meciul tur, Laurențiu Lică (stânga) și colegii săi au dat o replică bună lui Ngapeth (dreapta) și celorlalte vedete de la Modena (Foto: modenavolley.it)

Meci mare de volei azi la Craiova! De la ora 19.00 (Digisport), în Sala Polivalentă, echipa masculină SCM-U Craiova, campioana României, va înfrunta celebra formație italiană Azimut Modena, într-un meci din grupa D a Ligii Campionilor.
Adversara oltenilor este o echipă titrată, cu un buget colosal și un palmares care o face să fie considerată cea mai valoroasă echipă de volei din lume la nivel de echipă de club.
În cei 50 de ani de existență, împliniți anul trecut, italienii de la Modena au câștigat de 12 ori campionatul intern și de tot atâtea ori Cupa Italiei, la care se adaugă trei supercupe ale Italiei. Pe plan internațional, campionii Italiei au cucerit de patru ori Liga Campionilor, de patru ori Cupa CEV, de trei ori Cupa Cupelor, o Cupa Challenge și o Supercupă a Europei.
Meciul de azi este considerat derbiul grupei D din Liga Campionilor. Modena a câștigat cele trei meciuri disputate până acum în grupă și ocupă primul loc, cu 8 puncte, iar SCM-U Craiova se află pe locul secund, cu 4 puncte. Slovenii de la Volley Ljubljana și polonezii de la Belchatow au câte trei puncte și își împart locurile trei și patru. În faza următoare a Ligii Campionilor merg primele două clasate în fiecare grupă, plus cea mai bine clasată echipă de pe locul trei din toate grupele.

Craiova a prins curaj

Debutanți în Liga Campionilor, cea mai importantă competiție europeană intercluburi, jucătorii de la SCM-U Craiova au făcut furori în Europa în primele trei partide. Mai întâi au învins Belchatow, cu 3-1, pe teren propriu, apoi au fost la un pas să se impună și la Ljubljana, dar au pierdut cu 3-2 și a trebuit să se mulțumească cu un punct, iar în 17 ianuarie, elevii lui Dan Pascu și Claudiu Mitru au înfruntat chiar Modena, în Italia, având o evoluție apreciată de toată lumea.
Laurențiu Lică și colegii săi au făcut un prim set de vis, pe care l-au câștigat, apoi pe al doilea l-au pierdut la limită, tot după un joc bun. În următoarele două seturi, oltenii nu au mai putut ține pasul cu italienii și au fost învinși cu scorul de 3-1.
Acum, după ce au văzut cum joacă Modena, voleibaliștii craioveni au prins curaj și speră la un rezultat bun în meciul de astăzi. „În tur am făcut un meci foarte bun cu Modena. Poate că dacă eram un pic mai atenți pe finalul setului al doilea puteam face o mare surpriză, să luăm un punct.
Dacă vom reuși minimum un punct acasă cu Modena vom privi cu mare încredere spre faza următoare a competiției“, a spus căpitanul oltenilor, Laurențiu Lică.

„Cu patru-cinci puncte putem ieși din grupă“

Întrebat dacă a făcut calcule în ceea ce privește punctele de care are nevoie echipa SCM-U Craiova ca să meargă mai departe de faza grupelor, antrenorul Dan Pascu a spus că cu patru-cinci puncte în următoarele trei meciuri din grupă, echipa pe care o antrenează ar putea să se califice în faza următoare. „Este o grupă complicată, se pot întâmpla multe. Am avut rezultate promițătoare în primele trei partide, dar va fi greu să ne calificăm mai departe. Mai sunt trei meciuri de disputat în grupe. În mod normal, ne mai trebuie două victorii, sunt greu de obținut, dar nu imposibil“, a spus antrenorul echipei din Bănie.

Pascu: Acest meci nu trebuie ratat!

Înaintea unui meci atât de important, jucătorii craioveni fac apel la public. Un pic dezamăgit că spectatorii nu vin la meciurile de volei, Laurențiu Lică a mai făcut o invitație la un meci de cinci stele: „Am fost un pic nemulțumit și mi-am propus să nu mai chem oamenii la sală pentru că sunt din ce în ce mai puțini, dar sper să fim susținuți de cât mai mulți suporteri“. „Este un meci din care toată lumea va avea de câștigat, atât noi, cât și publicul. Nu trebuie ratat! Multă lume m-a oprit pe stradă, m-a felicitat și mi-au zis că ne urmăresc de la televizor, sunt comozi. Acum i-aș sfătui să vină la acest meci să vadă jucători de talie mondială“, a spus antrenorul Dan Pascu.

Lică: Ngapeth reușește execuții spectaculoase

Dacă din punct de vedere al palmaresului și al notorietății Modena poate fi comparată cu Barcelona din fotbal, la echipa italiană evoluează cel mai spectaculos voleibalist din lume, ca și joc, francezul Ervin Ngapeth, asemănător cu Neymar din fotbal. Căpitanul craiovenilor, Laurențiu Lică, a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Ngapeth și a mărturisit că voleibalistul francez poate fi mult mai periculos ca în meciul tur. „Ngapeth este un jucător complet, reușește execuții spectaculoase, este eficient. În meciul tur mi-a dat impresia că nu a apăsat pedala de accelerație la maximum și chiar și așa a fost cel mai bun jucător al partidei. Trebuie să avem mare grijă în retur. Modena vine aici să ia toate punctele să închidă soarta calificării“, a completat Lică.
Un bilet de intrare la meciul de azi costă doar cinci lei, iar copiii sub 14 ani pot intra gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS