28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet: Energia Târgu Jiu, eliminată în optimile FIBA Europe Cup

Baschet: Energia Târgu Jiu, eliminată în optimile FIBA Europe Cup

Echipa de baschet masculin Energia Târgu Jiu, a ratat, aseară, calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, după ce a pierdut, cu scorul general de 2-1, confruntarea cu echipa ucraineană Khimik Yuzhny, în optimile de finală ale competiţiei.

În partida decisivă de pe teren propriu, disputată la Piteşti, Energia Târgu Jiu a pierdut cu scorul de 77-84 în faţa ucrainenilor de la Khimik Yuzhny.

Vitalii Malchevskyis a fost cel mai bun marcator pentru Khimik Yuzhny, cu 19 puncte. De la oaspeţi s-a mai remarcat Volodimir Konyev, cu 18 puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive.

Cel mai bun marcator al meciului a fost din tabară Energiei Târgu Jiu, Raimundas Danys, cu 29 de puncte, 7 recuperări şi o pasă decisivă. Paris Horne a mai ieşit în evidenţă pentru gazde, cu 14 puncte, 11 recuperări şi 7 pase decisive.

Pe 17 februarie, Energia Târgu Jiu a învins, pe teren propriu, BC Khimik Youzhny, cu scorul de 77-71, în prima manşă a optimilor de finală ale FIBA Europe Cup. Pe 24 februarie, Khimik Yuzhny s-a impus acasă cu 71-60 şi a egalat situaţia la general.

Energia Târgu Jiu a fost prezentă din nou în fazele superioare ale FIBA Europe Cup, după ce, în ediţia din anul trecut, a ocupat poziţia a treia în turneul final, jucat în Turcia, la Trabzon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS