27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, gata să-şi ia revanşa cu Târgu Mureş

CSU, gata să-şi ia revanşa cu Târgu Mureş

CS Universitatea Craiova va întâlni sâmbătă, de la ora 16.00 (TVR 1), în deplasare, pe ASA Târgu Mureş, acesta fiind derbiul etapei a 3-a din play-off-ul Ligii a II-a, seria 2. Cele trei puncte puse în jocul din Ardeal sunt extrem de importante în economia minicampionatului la finele căruia primele două echipe vor promova în Liga I. Miza şi ambiţiile oficialilor şi jucătorilor celor două tabere sunt „ingredientele” care ne certifică faptul că va fi un joc foarte disputat.

„Este un meci pe care îl aşteptăm cu toţii, foarte important pentru noi şi cred că întâlnim cel mai dificil adversar. I-am văzut jucând, i-am analizat, avem mai multe informaţii despre ei. Sunt sigur că va fi şi lume multă, bineînţeles, cu acea atmosferă ostilă nouă, ca peste tot, că ne-am obişnuit deja cu ea, dar una peste alta sunt meciuri care mie îmi plac. Sper într-o victorie, pentru că suntem capabili, pe jucători îi văd montaţi, foarte bine pregătiţi pentru acest meci. Lotul este valid, toţi care au avut probleme de sănătate s-au refăcut. Ar putea fi mai uşor decât meciul cu Bistriţa, pentru că Gloria s-a închis foarte bine, nu ne-a lăsat să jucăm şi n-am avut spaţii. În schimb, Târgu Mureş este o echipă care se deschide, care iese la joc, care îşi lasă şi spaţii pentru contraatac şi atunci poate fi un meci deschis, care să îţi aducă ocazii, spectacol. Pentru băieţi ar trebui să fie o revanşă ţinând cont de înfrângerea din retur. Nu vom face antijoc”, a declarat antrenorul CSU, Gabi Balint, care ar putea începe partida cu următorul unsprezece: Brac – Ljubinkovic, Pătraşcu, Izvoranu, Vătăjelu – Vandelannoite – Varga, Pleşan, Ferfelea, Cr. Ganea – Curelea.
„Va fi un meci greu, cu o echipă bună, care a investit mult şi se face multă propagandă în jurul ei. Venim şi noi după două victorii în play-off, cu un moral foarte bun şi un mare plus, s-a redobândit spiritul de învingători. Este un meci important, dar nu crucial, mai sunt destule meciuri până la final. Un rezultat bun ne-ar ajuta foarte mult în economia campionatului, iar în cazul unei victorii, completat cu un meci nul la Bistriţa ne-ar ajuta foarte mult. Pe de altă parte, obiectivul nostru nu este acela de a bate Craiova, obiectivul nostru este promovarea”, a spus antrenorul mureşenilor, Adrian Falub, care ar putea începe meciul cu: Stăncioiu – Hanca, Vârtic, Sepsi, Szilagy – Ologu, N’Doye – Hora, Voiculeţ, Bumba – Verdeş.

 

Lincar va debuta pe banca vâlcenilor

 

Tot în play-off, dar de la ora 11.00, va evolua şi CSM Vâlcea, gruparea din Zăvoi urmând să joace în Banat, contra Metalului Reşiţa. În acest meci va debuta pe banca oltenilor noul staff tehnic, compus din Erik Lincar – antrenor principal, Fane Nofitovic – secund şi Robert Tufişi – antrenor cu portarii. „Mai sunt opt etape, în care vreau să scoatem cât mai multe puncte, să terminăm cât mai sus în clasament. Diferenţa de puncte faţă de primele două clasate este considerabilă, dar obiectivul este să începem să câştigăm cât mai multe jocuri. Reşiţa nu este un coşmar pentru mine, vom încerca să câştigăm acolo”, a spus Lincar în conferinţa de presă de la începutul săptămânii, în care a fost prezentat de oficialii clubului.

 

Slatina va folosi juniorii cu Bistriţa

 

Cele două înfrângeri din play-off, cu CSU Craiova şi Metalul Reşiţa, i-au determinat pe oficialii formaţiei FC Olt Slatina să abordeze etapele rămase de disputat cu jucătorii tineri din lot şi cu cei care au evoluat mai puţin, mai ales că obiectivul, salvarea de la retrogradare, a fost îndeplinit. O primă confruntare pentru „noua” echipă a lui Dan Oprescu va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, în Ardeal, în compania Gloriei Bistriţa, una dintre pretendentele la promovare.

 

„Minerii” vor să lase o impresie bună la Arad

 

Singura reprezentantă a Olteniei din play-out, Minerul Motru, va juca sâmbătă, de la ora 11.00, la Arad, cu UTA, însă punctele puse „premiu” în partida din runda a 3-a nu mai au niciun fel de importanţă pentru trupa lui Gabi Zahiu, care s-a împăcat cu gândul retrogradării. „Pentru noi, meciul de la Arad va fi unul de palmares şi vom încerca să nu pierdem”, a afirmat tehnicianul „minerilor”, Gabi Zahiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS