27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportStelea este nemulţumit de atitudinea tricolorilor mici

Stelea este nemulţumit de atitudinea tricolorilor mici

Echipa naţională de tineret a României întâlneşte pe 10 septembrie, de la ora 21.30, la Podgorica, selecţionata similară a Muntenegrului, într-o partidă contând pentru grupa a 6-a de calificare la Campionatul European Under 21, ediţia 2013-2015.

Bogdan Stelea, înlocuitorul lui Emil Săndoi la conducerea tehnică a echipei naţionale de tineret, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că este nemulţumit de atitudinea jucătorilor care vin la lot şi susţine că aceştia trebuie să aibă o implicare maximă la reprezentativa U21, informează Mediafax. „Sunt anumite lucruri care nu mă satisfac, la felul cum este privită echipa naţională de tineret. Şi nu mă refer la interesul oamenilor din jurul echipei sau la presă, pentru că este adevărat că nu prea au fost rezultate. Nu sunt foarte mulţumit de atitudinea jucătorilor. O să îi mai observ o zi sau două, dar după această perioadă de tatonare ei trebuie să facă aşa cum spun eu. Toţi care vin la lot trebuie să înţeleagă faptul că aici ne dorim rezultate şi nu pot veni decât cu o implicare maximă. Fără asta nu se poate. Trebuie umblat la multe lucruri, dar în primul rând la mentalitatea jucătorilor şi felul în care privesc lotul de tineret. Repet, acum sunt într-o perioadă de tatonare, dar vor fi momente în care voi vorbi la obiect. Nu în presă, dar o să încerc să le schimb atitudinea”, a spus Stelea înaintea debutului său la naţionala U21, meciul din deplasare cu Muntenegru.
Stelea regretă faptul că mandatul său nu începe cu o partidă amicală, dar speră totuşi într-o victorie în meciul cu Muntenegru. „Nu am o misiune uşoară, în ultimii ani am urmărit lotul naţional de tineret şi am văzut că a avut o evoluţie destul de oscilantă. Vreau să îmbunătăţesc lucrurile. Bine, ideal ar fi fost să încep cu o partidă amicală pentru am nevoie să cunosc foarte bine jucătorii. Dar acum nu mai este timp, ne aşteaptă un meci oficial cu Muntenegru pe care trebuie să îl câştigăm. Avem opt zile la dispoziţie, sper să facem lucrurile cum trebuie şi să ne întoarcem de acolo cu o victorie”, a adăugat Bogdan Stelea.
Noul selecţioner este optimist în ceea ce priveşte şansele de calificare la CE de tineret 2013-2015 a reprezentativei României. „Sunt şanse mari la calificare, naţionala a disputat până acum doar un meci în deplasare şi a obţinut un egal. Noi trebuie să încercăm să câştigăm toate partidele de acum înainte. Federaţia nu mi-a impus niciun obiectiv, dar îmi impun eu să ne calificăm. Un egal cu Muntenegru ar trebui să vină ca urmare a unui joc ca să fie satisfăcător. Dar nu trebuie să plecăm cu mintea să mergem să facem egal. Mereu trebuie să te duci să câştigi”, a precizat Stelea.

„GP” Craiova are patru juniori la lot

Lotul de jucători convocat de Bogdan Stelea pentru confruntarea cu Muntenegru îi cuprinde pe următorii: portari: Laurenţiu Brănescu (Juve Stabia), Alexandru Buzbuchi (Viitorul Constanţa), Alexandru Greab (Gaz Metan Mediaş); fundaşi: Constantin Nica (Atalanta Bergamo), Andrei Peteleu (Săgeata Năvodari), Andrei Marc (Ceahlăul), Mihai Leca (Concordia), Adrian Puţanu (Viitorul), Ştefan Popescu (Ajaccio); mijlocaşi: Alin Cârstocea (Viitorul Constanţa), Bogdan Ţîru (FC Voluntari), Alexandru Băluţă (Viitorul Constanţa), Cristian Bărbuţ (Poli Timişoara), Gabriel Iancu (Steaua), Cristian Gavra, Ionuţ Năstăsie (ambii Viitorul Constanţa), Nicolae Stanciu (Steaua); atacanţi: Cătălin Ţîră (ADO Den Haag), Mihai Roman (Săgeata Năvodari).
De menţionat faptul că din cei 19 fotbalişti convocaţi de Bogdan Stelea patru sunt crescuţi de Şcola de Fotbal „Gică Popescu“, fiind vorba despre craiovenii Alexandru Băluţă, Ionuţ Năstăsie şi Mihai Roman şi ieşeanul Ştefan Popescu.
„Sunt foarte bucuros pentru cei patru jucători ai noştri, care sunt legitimaţi la Viitorul Constanţa şi Săgeata Năvodari. Este o mândrie pentru noi faptul că un sfert dintre jucătorii de câmp ai naţionalei mici sunt produşi de şcoala noastră, pentru că doar aşa este răsplătită răbdarea şi munca noastră de ani. Ăsta este scopul nostru: să formăm jucători de mare perspectivă pentru campionatul românesc şi echipele naţionale, nu să avem nu ştiu ce rezultate ca echipă în plan intern. Ei au fost obişnuiţi de mici cu prezenţele la loturile naţionale şi sunt convins că vor face o treabă excelentă şi la Under 21. Cunoscându-i foarte bine, pot spune că Stelică nu va regreta că i-a convocat şi că vor deveni titulari în scurt timp“, a afirmat managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, Paul Răducan, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS