28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimăvara începe în Polivalentă

Primăvara începe în Polivalentă

Echipele de handbal feminin şi volei masculin de la SCM-U Craiova vor juca sâmbătă, în Sala Polivalentă, şi încearcă să le ofere doamnelor şi domnişoarelor drept Mărţişor două victorii, în disputele cu CSM Bucureşti (ora 13.30), respectiv Tomis Constanţa (ora 16.00)

Sâmbătă, în a doua zi de primăvară, Sala Polivalentă din Craiova va găzdui două meciuri ale echipelor de la SCM-U Craiova, unul mai interesant decât altul. De la ora 13.30, handbalistele craiovene vor juca în compania echipei CSM Bucureşti, iar de la ora 16.00, echipa masculină de volei a clubului oltean va întâlni, în derbiul campionatului, ocupanta primului loc, Tomis Constanţa. Pentru a puncta sosirea primăverii, reprezentanţii clubului au pregătit mici surprize. Mai precis, doamnele şi domnişoarele care vor veni la meci vor primi câte un mărţişor oferit de voleibalişti.
Spectatorii vor plăti de acum încolo pentru două meciuri în cuplaj 7 lei, nu 5 lei, cum se întâmplase până săptămâna aceasta, iar când va fi un singur meci pe zi biletul va costa 5 lei.
Revenind la meciuri, partida de handbal feminin se anunţă echilibrată. CSM Bucureşti, echipă care în sezoanele trecute a cochetat cu podiumul, se află acum pe locul şapte, cu 12 puncte, iar SCM Craiova se află la 3 puncte în spatele bucureştencelor, ocupând penultimul loc. În pauza de iarnă, cele două echipe au disputat două amicale la Craiova, în Polivalentă, iar Mihaela Briscan şi colegele sale s-au impus în ambele meciuri.

Burcea: Putem să învingem CSM Bucureşti

Antrenorul Bogdan Burcea a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că CSM Bucureşti, care deşi are în lot două jucătoare de calibru, Cristina Vărzaru şi Alina Dobrin, este o echipă care poate fi învinsă de elevele sale. „CSM Bucureşti este o echipă cu rezultate deosebite în trecutul apropiat. Are jucătoare care au fost ani buni la naţională, Cristina Vărzaru şi Alina Dobrin. Este un meci deosebit de important pentru noi şi trebuie să-l câştigăm. CSM este o echipă la îndemână. După duşul rece cu HCM Baia Mare, trebuie să obţinem un rezultat bun. S-a văzut şi etapa trecută cât de puternică este echipa din Baia Mare, când a învins vicecampiona din Cluj“, a declarat Burcea. Prezente la conferinţă, trei dintre titularele din echipa craioveană, Alexandra Gogoriţă, Mihaela Briscan şi Dana Băbeanu, au spus la unison că se gândesc doar la victorie. „Avem nevoie de cele două puncte pentru a avea linişte“, a spus Briscan. „Ne dorim să câştigăm pentru a-i face bucuroşi pe fani“, a completat-o Băbeanu, în timp ce Gogoriţă a spus că, „dacă ne facem jocul nostru nu avem cum să nu câştigăm“. Marea absentă din echipa olteană va fi interul Carmen Amariei, care nu va putea evolua împotriva fostelor sale colege de la naţională, Vărzaru şi Dobrin, deoarece a suferit o accidentare destul de serioasă la umăr la meciul trecut, de la Roman. „Îmi pare rău pentru Carmen, pentru că s-a accidentat într-un meci în care a intrat titulară, a jucat foarte bine, dar până în minutul 16, când a lovit-o o adversară. Echipa din Roman este cunoscută pentru jocul agresiv. În ultimii doi ani, cred că sunt şapte fete care au fost accidentate destul de serios de handbalistele de la Roman, care de multe ori pun în pericol integritatea fizică a adversarelor. Carmen va merge la Câmpina să o vadă un specialist şi abia după aceea vom putea afla cât va sta departe de teren“, a mai spus Burcea.

Meci spectaculos la volei, dar doar de palmares

De la ora 16.00, spectatorii sunt invitaţi să vadă la lucru cele mai bune echipe din voleiul masculin românesc, dacă este să ne luăm după clasament. SCM-U Craiova, ocupanta locului doi în Divizia A1, şi liderul Tomis Constanţa se vor întâlni în cadrul ultimei etape din retur, într-un meci de palmares, pentru că, indiferent de rezultatul înregistrat, cele două echipe nu mai pot să piardă locul unu, respectiv doi la finalul sezonului regulat. Craiovenii, care sunt fără set pierdut în Polivalentă, au ambiţia să facă un meci bun în faţa echipei pe care antrenorul Dan Pascu o vede viitoare campioană. „Nu am pierdut nici un set în Polivalentă şi asta ne obligă să facem un joc bun. Va fi un meci crâncen, spectaculos. Constanţa, echipă care a jucat în Liga Campionilor, are jucători valoroşi, mulţi internaţionali şi cred că va câştiga titlul anul acesta. Ca să câştigăm set, seturi sau chiar meciul în faţa lor trebuie să facem un joc pragmatic, să fim concentraţi la fiecare punct“, a spus vineri antrenorul Dan Pascu. Laurenţiu Vânătoru, căpitanul echipei oltene, speră ca el şi colegii să le facă fanelor cadou, de Mărţişor, un meci bun: „Jucăm în compania celei mai valoroase echipe. Sper să le facem doamnelor şi domnişoarelor un cadou de Mărţişor, adică un meci bun şi seturi câştigate“. Colegul său, Mihai Dumitrache, a făcut apel la spectatori să susţină echipa. Acesta a spus că, făcând paşi mărunţi, SCM-U poate ajunge să lupte pentru o medalie: „Avem nevoie de public, ne dă energie. După meciul cu Constanţa, aşteptăm prima confruntare din play-off, iar dacă totul va merge conform calculelor vom lupta mai departe pentru o medalie“. În tur, oltenii au câştigat două seturi, fiind învinşi cu 3-2.

Baschetbaliştii joacă la Timişoara

O altă echipă de la SCM-U Craiova care joacă sâmbătă pe teren propriu, dar în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ va fi cea de baschet feminin, care va înfrunta, de la ora 16.00 pe CSBT Alexandria, în cadrul etapei a 25-a din Liga Naţională.
Două echipe de la SCM-U vor evolua în deplasare. Voleibalistele au meci sâmbătă la Cluj, iar echipa masculină de baschet, revelaţia sezonului, va juca duminică (ora 20.00, DigiSport) în deplasare cu BC Timişoara, într-o confruntare a celor două echipe din campionat care au mascota un leu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS