27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportZi perfectă pentru SCM-U

Zi perfectă pentru SCM-U

Toate cele patru echipe de la SCM-U Craiova au câştigat meciurile disputate sâmbătă în campionat. Voleibaliştii şi baschetbaliştii continuă lupta pentru podium după ce au obţinut, în faţa a peste 3.000 de spectatori, succese în faţa unor adversari de top, Dinamo, respectiv BC Timişoara.

Sportivii de la SCM-U Craiova le-au adus fanilor, de Ziua României, bucurie în suflet, toate cele patru echipe reuşind să câştige partidele disputate, trei pe teren propriu, una în deplasare.
La Sala Polivalentă din Craiova au fost două meciuri tari, de volei masculin şi baschet masculin. Cele două formaţii craiovene, poziţionate bine în clasamentul primei ligi, înfruntau adversari puternici.
În prima partidă, voleibaliştii de la SCM-U, aflaţi la prima reprezentaţie în Polivalentă, au înfruntat rivala de-o viaţă, Dinamo Bucureşti. Partida se anunţa un derbi şi din prisma locurilor ocupate de cele două formaţii în clasament: Craiova ocupa locul patru, iar bucureştenii se aflau pe poziţia a cincea.
Susţinuţi de peste 3.000 de craioveni, Laurenţiu Vânătoru şi colegii săi s-au mobilizat exemplar şi au reuşit să câştige meciul în trei seturi, scor 25-22, 25-22, 25-19. Pentru Craiova au evoluat jucătorii: Bogdan Bratosin, Mihai Dumitrache, Ştefan Romanescu, Laurenţiu Vânătoru, Nicolae Ghionea, Teodor Milotin – Vladimir Jovic (libero).
Craiova urcă pe podiumul clasamentului, pe locul doi, la două puncte în spatele liderului, Unirea Dej, şi visează frumos: „Sincer să fiu, de când am început campionatul m-am uitat doar de două ori pe clasament, pentru că ştiam că suntem acolo, în faţă, şi nu voiam să ne îmbătăm cu apă rece. Ne concentrăm pe fiecare meci. Echipa mai are de lucrat la omogenitate, putem arăta mai mult“, a spus la finalul partidei cu Dinamo, Dan Pascu, antrenorul formaţiei din Bănie. Acesta a apreciat că Dinamo nu este o echipă slabă, dar elevii săi s-au impus deoarece au respectat indicaţiile tactice, iar un rol important l-au avut spectatorii: „A fost un meci foarte greu pe care băieţii l-au tratat foarte serios. A fost o partidă echilibrată, în care jucătorii noştri au fost foarte exacţi la finalul seturilor 1 şi 2, finaluri pe care
le-au gestionat foarte bine graţie şi extraordinarului public pe care l-am avut alături de noi. Sunt foarte mulţumit de cum s-a prezentat echipa şi sper ca alături de iubitorii de sport din Craiova să realizăm cât mai multe astfel de spectacole sportive“.

Dzambic şi Habus, evoluţie perfectă
în faţa fostei echipe

În al doilea meci din Polivalentă, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au învins pe BC Timişoara, la 7 puncte diferenţă, scor 83-76 (17-15, 26-19, 19-24, 21-18) la finalul unui meci pe care l-au dominat. Foştii jucători ai formaţiei bănăţene, Rade Dzambic şi Darko Habus au prins o zi aproape perfectă, reuşind cele mai bune evoluţii ale lor în acest sezon. „Turbo“ Rade, care a jucat tot meciul, a marcat 24 de puncte, la care s-au adăugat cinci recuperări şi patru pase decisive. Habus a reuşit 21 de puncte, patru intercepţii, două pase decisive şi două recuperări.
„Aceşti jucători s-au mobilizat în mod deosebit împotriva fostei echipe şi au făcut un meci bun. În acelaşi timp, le mulţumesc tuturor pentru tot ceea ce au făcut astăzi. Un meci în care au arătat ceea ce doresc să văd la ei de fiecare dată – determinare şi atitudine. Au fost, consider eu, foarte motivaţi şi de acest public minunat care şi astăzi ne-a purtat spre victorie. Sunt mulţumit de acest rezultat şi de spectacolul sportiv“, a spus tehnicianul oltenilor, Andeko Mandic.
În afară de Dzambic şi Habus, la Craiova au mai jucat: Ionuţ Drăguşin (8 puncte), Levar Seals (12), Iulian Orbeanu (4), Travis Bureau (12) şi Nikola Djurasovic (2).
După zece runde disputate în Liga Naţională, SCM-U Craiova ocupă locul 9, dar are acelaşi număr de puncte cu echipele aflate pe locurile 3-8. Craiovenii vor juca miercuri, la Târgu Jiu, în compania formaţiei Energia Rovinari, care vineri s-a impus, în deplasare, cu CSM Bucureşti, scor 96-88.

Voleibalistele au revenit spectaculos

A treia echipă craioveană care a evoluat pe teren propriu a fost cea de volei feminin, care a înfruntat, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ pe CSU Medicina Târgu Mureş. Echipa gazdă, condusă de pe margine de Mircea Dudaş, a fost condusă cu 2-0, dar a revenit şi s-a impus cu 3-2 (19-25, 21-25, 25-23, 25-18, 15-12).
A fost un meci frumos pentru spectatori, unul de luptă. Fetele noastre au muncit foarte mult să revină în joc, după ce am fost conduşi cu două seturi. Le felicit că au demonstrat că formează un grup puternic şi mă bucur că au căpătat această putere de a lupta pentru fiecare minge şi de a nu se considera învinse, până la ultima minge a meciului“, a apreciat antrenorul Dudaş. Acesta a mizat pe jucătoarele: Aline Galan, Adriana Vâlcu, Mihaela Ilina, Adriana Bobi, Sorina Buz, Aylin Pereyra – Adriana Pristav (libero). Au mai jucat: Ramona Postea, Andreea Smultea, Alexandra Badea şi Ana Maria Udubaşa.

Misic a rulat tot lotul

Baschetbalistele de la SCM-U Craiova au avut meci în deplasare, la Oradea, cu „U“ CSM şi s-au impus cu scorul de 67-42 (18-14, 16-4, 17-6, 16-18). „Am controlat meciul. Sferturile doi şi trei am avut o organizare foarte bună în defensivă şi am şi reuşit să ne desprindem în câştigători. Au evoluat toate jucătoarele, toate şi-au respectat sarcinile. Sunt mulţumit de ceea ce am văzut astăzi – o echipă care creşte de la joc la joc“, a menţionat tehnicianul Milan Nisic. Pentru Craiova au jucat: Corina Ceauşu (1 punct), Irina Borş, Irina Gavrilă (5), Larisa Toma (15), Bianca Barbu (6), Marija Prlja (13), Kayla Guidri (5), Daria Niţă (1), Zorica Mitov (10), Janina Ninu (4) şi Alexandra Cutaş (7).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS