27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncurcate mai sunt meciurile Doljului

Încurcate mai sunt meciurile Doljului

Tensiunile dintre AJF Dolj şi FC Podari au ajuns la cote mari, clubul de fotbal nefiind lăsat să-şi susţină partida de sâmbătă din pricina unei datorii de 4.000 de lei, de care nu se consideră vinovat.

FC Podari şi-a propus ca anul acesta să nu mai rateze titlul de campioană a Doljului şi să facă saltul în Liga a III-a, investind şi în infrastructură şi într-un lot competitiv. Meciurile nu le are însă doar pe terenul de fotbal, ci şi în afara acestuia, pe la comisiile AJF. Un „episod“ neplăcut s-a consumat sâmbătă, când jucătorii lui Victor Naicu aşteptau primul fluier al partidei cu Viitorul Cârcea, de pe stadionul „Tineretului“, din cadrul etapei a 19-a din Liga a IV-a. Acesta nu s-a auzit, întrucât reprezentanţii AJF aflaţi la faţa locului au fost înştiinţaţi de superiorii forului că echipa-oaspete, FC Podari, nu şi-a achitat datoriile şi drept urmare nu poate susţine partida.
„FC Podari a avut carnetele oprite la AJF şi ca să le ridice trebuia să achite o amendă de 4.000 de lei, pe care au luat-o după meciul cu Amaradia Melineşti (etapa a 9-a – n.r.), când fiul primarului, Aurel Gheorghiţă, a intrat pe teren. Dacă ei veneau şi plăteau ceva, măcar o parte din datorie, 1.000-2.000 de lei, până la primul fluier, eu spun că jucau. Vineri, în jurul orei 11.00, preşedintele clubului din Podari, Constantin Dudan, şi căpitanul echipei, Dorin Preda, au venit la sediul AJF după carnetele de joc şi ne-au spus că domnul primar Constantin Gheorghiţă nu vrea să plătească. În acea zi urma să aibă loc Comisia de Apel a AJF şi puteau să facă şi un memoriu, iar eu vă spun că li se reducea din amendă poate până la 75 la sută, dar ei nu ne-au ascultat şi vor pierde partida cu 3-0. Sunt aşteptaţi şi zilele următoare la AJF ca să lămurim problema şi sigur că li se va lua în calcul un eventual memoriu. Nu ştiu de ce s-au încăpăţânat să nu-şi achite amenzile, pentru că ştiu bine care este regulamentul“, a declarat vicepreşedintele AJF Dolj, Sorin Pătraşcu, pentru GdS.

„Ne şicanează de mult“

Replica podărenilor a fost una la fel de fermă, preşedintele Constantin Dudan susţinând că amenda a fost achitată. Acesta a punctat că cei 4.000 de lei la care face referire AJF reprezintă două amenzi a câte 2.000 de lei, luate de două persoane fizice care nu fac parte din club: primarul Constantin Gheorghiţă şi fiul acestuia, Aurel. „Clubul FC Podari şi-a plătit amenda de 1.000 de lei şi şi-a ispăşit pedeapsa de suspendare de două etape, dictate de Comisia de Disciplină a AJF după meciul cu Amaradia Melineşti, pentru slabă organizare. Calvarul nu s-a încheiat însă, aceeaşi comisie amendând clubul pentru două persoane care nu fac parte din organigrama noastră, domnul primar Gheorghiţă şi fiul acestuia. Cum să plătim noi amenzile dacă ei nu fac parte din club? După meciul cu FC Leamna, de pe teren propriu, a treia etapă din retur, arbitrul central şi observatorul ne-au oprit carnetele de joc, ceea ce nu aveau voie şi au recunoscut-o şi cei de la AJF. De atunci ne-am dat seama că nu vom avea linişte. De fapt, ei ne şicanează de mult. Eu am fost să depun memoriul după meciul cu «GP» Craiova şi ne-au spus că trebuie să achităm suma integral. Toată săptămâna trecută am fost la AJF şi am încercat să le explicăm de ce nu avem cum să plătim cei 4.000 de lei, dar nu au vrut să ne dea carnetele. Nu ştiu ce vom face, luni (astăzi – n.r.) o să avem o întâlnire şi o să luăm o decizie, pentru că nu ne permitem să mai pierdem un meci“, a afirmat preşedintele podărenilor, Constantin Dudan, pentru GdS.

Naicu: Eu şi jucătorii suntem prinşi la mijloc

Din meciul AJF – FC Podari principalii perdanţi sunt Victor Naicu şi elevii săi, care s-au pregătit toată săptămâna pentru confruntarea cu Viitorul Cârcea şi au rămas cu ochii în soare. Regretul este cu atât mai mare cu cât Dorin Preda şi compania ar fi putut reveni pe primul loc dacă obţineau o victorie clară, întrucât liderul, Dunărea Calafat, s-a „împiedicat“ la Ostroveni, cu Recolta. „E un război între AJF şi Podari de anul trecut. Mie nu-mi convine, eu şi jucătorii suntem prinşi la mijloc. Ne-am antrenat toată săptămâna şi am ratat o şansă mare să revenim pe primul loc sau măcar să egalăm liderul, că era vorba de golaveraj. Nu sunt deloc de acord cu AJF, pentru că existau şi alte metode să ne facă să plătim. Faptul că nu te lasă să joci e o bătaie de joc la adresa competiţiei şi a jucătorilor, pentru că unii chiar depind de banii din fotbal. Sper să se rezolve problemele“, a afirmat antrenorul Victor Naicu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS