14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNikolic a pus în pericol calificarea în play-off

Nikolic a pus în pericol calificarea în play-off

Energia Rovinari – BCM U Piteşti 81-86
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 800
Energia: Gliga, Alionescu, Bratoloveanu, Nikolic (20 puncte), Mocanu (13), Kabengele (15), Guţoaia, Steffel (16), Darby (10), Troupe (7), Kljajevic. Antrneor: Slobodan Nikolic
BCM U: Ziguli, Stefanovic (7 puncte), Neguţ, Vujacic (10), Isleam, Chirof, Păun, Velickovic (3), Calotă (3), Kinlock (21), Popovic (17), D. Popescu (25). Antrenor: Tudor Costescu.
Au arbitrat: L. Grigoraş, A. Faur, A. Habor.

Energia Rovinari a pierdut acasă cu BCM U Piteşti, scor 81-86, în etapa a 28-a a sezonului regulat de baschet masculin, şi are nevoie de două victorii în ultimele trei jocuri pentru a merge în play-off

Energia nu a luat în calcul şi o înfrângere la o diferenţă mai mică de patru puncte cu BCM Piteşti, suficientă pentru calificare, bineînţeles coroborată cu o victorie la Iaşi, şi a forţat nejustificat egalarea cu un coş de trei puncte cu şapte secunde înainte de final, la scorul 81-84. Decizie de neînţeles a băncii tehnice, depăşită de situaţie. Darby a ratat, Guţoaia a faultat la fel de neinspirat şi piteştenii au înscris de la linia de pedeapsă prin Kinloch, 81-86. Chiar şi aşa, Troupe a avut şansa să reducă diferenţa la trei puncte, dar a ratat ambele libere cu patru secunde înainte de final. În tur, Energia învinsese la Piteşti, scor 75-71, dar acum BCM U are avantaj, în caz de egalitate de puncte, în meciurile directe cu gorjenii. Echipa pregătită de Slobodan Nikolic mai are de disputat trei jocuri, cu CSM Oradea, în deplasare, BC Mureş, la Târgu Jiu, şi ultima etapă la Iaşi şi are nevoie de două victorii pentru a nu sta la mâna rezultatului din ultima etapă dintre Gaz Metan Mediaş şi BCM Piteşti.

Managementul
e de vină

Dincolo de eroarea tactică a lui Nikolic ce poate duce la ratarea play-off-ului, şi conducerea grupării gorjene pare să saboteze calificarea în primele opt echipe ale diviziei A. Neplătiţi de trei luni, jucătorii nu şi-au prea dat interesul cu Piteşti, iar trei dintre ei au anunţat, prin vocea tehnicianului, că vor boicota deplasarea la Oradea. „Mi-a fost greu să îmi motivez jucătorii. Salariile au întârziat de aproape trei luni. Jucătorii nu pot fi 100% concentraţi, atâta timp cât ei se gândesc la motivele pentru care nu au fost plătiţi sau la ofertele pe care le au din altă parte, căci sunt trei jucători care au acum oferte foarte bune. Toată lumea ar trebui să fie alături de noi, în special managementul, care nu prea ne ajută. Nu am pierdut şansele la play-off, însă nu ştiu ce jucători vor face deplasarea la Oradea. Sunt jucători care se vor adresa acum FIBA. Secţia de baschet a clubului este tânără, dar poate clubul nu ştie că, dacă un jucător face o plângere către Tribunalul FIBA, conturile clubului sunt închise timp de 15 zile, aşa că sunt şanse mari ca oraşul să rămână fără echipă de baschet. Aceasta este realitatea“, a spus Slobodan Nikolic.
De partea cealaltă, antrenorul piteştenilor, Tudor Costescu, a obţinut ce a vrut la Târgu Jiu. „Mă bucur că am bătut la cinci puncte diferenţă, căci nu ne mulţumeam doar cu victoria, voiam o diferenţă mai mare de trei puncte. Ţinând cont de concurenţa ce există între noi, Sibiu şi Energia pentru un loc în playoff, Energia are, teoretic, cele mai mari şanse să reuşească să ocupe locul opt“, a spus Costescu.

Troupe, zi slabă

Porter Troupe şi-a serbat ziua de naştere chiar în ziua jocului cu Piteşti, iar preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, i-a oferit  un coş mare de flori, o diplomă şi materiale promoţionale cu judeţul Gorj. Şi tribuna l-a aclamat minute bune pe american, însă Troupe nu a onorat şi pe teren aşteptările fanilor, terminând meciul cu doar 7 puncte, 2 recuperări şi 3 pase decisive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS