13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFericire de la linia de pedeapsă

Fericire de la linia de pedeapsă

Energia Rovinari – BC Timişoara 90-89
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 800.
Energia: Troupe (17 puncte), Gliga, Kabengele (24), Bratoloveanu, Deaconescu, Darby (19), Steffel (10), Mocanu (5). Kljajevic, Nikolic (13), Guţoaia (2). Antrenor: Slobodan Nikolic.
BC Timişoara: Milenovic, Jovanovic (24), Andrei, Spralja (7), Toth, B. Popescu (18), Archie (7), Dodoc, Sirisevic (5), Păltinişanu (9), Cuic (19). Antrenor: Predrag Bandjarevic.
Au arbitrat: L. Grigoraş, F. Niţu, A. Roşu.

Energia Rovinari a învins la limită, la Târgu Jiu, candidata la titlu, BC Timişoara, scor 90-89, joc restant din etapa a 22-a a diviziei A de baschet masculin. Stefan Nikolic a marcat în ultima secundă punctul care a făcut diferenţa.

Energia continuă imperturbabilă drumul spre play-off şi asta datorită exclusiv jucătorilor şi băncii tehnice. Neplătiţi de luni întregi, băieţii lui Nikolic s-au luptat pentru ei şi pentru fani. BC Timişoara nu câştigase niciodată la Târgu Jiu şi nu a făcut-o nici acum, când e favorită la titlu. Gorjenii au dominat prima repriză, dar „Leii din Banat“ au întors rezultatul după pauză. Bănăţenii au început sfertul decisiv în avantaj, 71-67, şi, deşi i-au pierdut pe Mocanu şi Darby, cu câte cinci greşeli personale, gazdele nu au cedat. Cu 17 secunde înainte de final, Energia a luat un avans de trei puncte, 89-86, însă Cuic a egalat când mai erau 5,4 secunde pe tabelă. Timp suficient pentru acţiunea personală a lui Nikolic, faultat de Archie pe aruncare. Stefan a transformat prima aruncare şi a ratat-o intenţionat pe a doua pentru a se scurge ultima jumătate de secundă rămasă, pentru un nou rezultat mare. Omul meciului a fost Brice Kabengele, 24 de puncte, 4 recuperări, la cea mai bună prestaţie stagională la Energia. „Este un pas uriaş spre play-off şi asta e cel mai important. De acum trebuie să uităm victoria de astăzi, duminică avem meci cu BCM Piteşti şi, dacă-l câştigăm, suntem 100 la sută în play-off. Nu contează pe cine întâlnim acolo, toate echipele sunt competitive. Important e să ne calificăm. Noi am fost ceva mai proaspeţi decât Timişoara. Publicul a fost minunat, a fost al şaselea jucător, o atmosferă incredibilă, practic ne-a împins tot meciul”, a declarat Brice. Cu această victorie, Energia a egalat CSU Sibiu, ocupanta locului opt în clasament, ambele având 38 de puncte, dar oltenii au un meci mai puţin disputat.

Joacă pentru locul opt

Gorjenii pot tranşa calificarea în play-off duminică, la Târgu Jiu, de la ora 18.00, în jocul cu BCM U Piteşti din etapa a 28-a a sezonului regulat al diviziei A de baschet masculin. În cazul unei victorii, trupa lui Nikolic nu mai poate rata locul 8, având un meci în plus de disputat faţă de contracandidatele directe, CSU Sibiu şi BCM U Piteşti, plus o deplasare facilă la Iaşi. În tur, Energia s-a impus la Piteşti, scor 78-75. „Încă o dată am demonstrat că echipa joacă nonstop, nu se opreşte din a juca. În prima parte a campionatului am avut șapte-opt minute negre, dar acum nu am mai dat dovadă de aşa ceva. 100% putem câştiga cu Piteşti“, a declarat tehnicianul Slobodan Nikolic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS