13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, redusă la zero

Pandurii, redusă la zero

Pandurii Târgu Jiu – Voinţa Sibiu 0-0
Stadion „Municipal“, spectatori 3.000.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Al. Vlad (’61, Al. Grigoraş) – Voiculeţ, Nistor, Ibeh – Maxim (’61, Lemnaru), Batin, Cristea. Antrenor: Petre Grigoraş.
Voinţa: Miron – Forika, Apostol, N. Grigore (’39, Tînc) – Burlacu, Beza, Străuţ (’75, Maghici), Tătar – Antohi (’62, Miclea), Zăgrean, I. Popa.
Cartonaşe galbene: Burlacu, I. Popa, Miclea / Rada.
Au arbitrat: L. Rusandu – R. Ghinguleac, Ed. Ungureanu.

Pandurii Târgu Jiu nu a putut desface apărarea supraaglomerată a Voinţei Sibiu şi a trebuit să se mulţumească cu remiza albă, şi asta salvată de intervenţiile lui Pedro Mingote

Jocul încântător din partidele cu Dinamo şi CFR nu a mai fost repetat de Pandurii şi cu Voinţa Sibiu. Elevii lui Petre Grigoraş s-au încurcat în hăţişul defensiv creat de Pelici la Târgu Jiu şi au călcat rar în careul advers. Abia după o jumătate de oră gazdele au găsit un culoar, dar Miron a intervenit la şutul de la mare distanţă expediat de Rada (‘32). Ibeh a avut şi el o şansă, însă a preferat o fentă în plus şi a fost blocat (‘37). Forika a salvat cu capul mingea de gol a lui Voiculeţ (‘39) şi cam la asta s-a rezumat ofensiva pandurilor.
Din antifotbalul prestat, Voinţa putea pleca chiar cu toate punctele din Gorj.
Învestit căpitan în premieră, Mingote şi-a onorat, însă, banderola după pauză, când a salvat echipa în două rânduri în faţa aceluiaşi Zăgrean (’58, ‘60). Şi Tătar a avut în gheată trei puncte, pe un contraatac, dar mingea a sărit peste poartă (‘69).
Voinţa Sibiu şi-a atins scopul la Târgu Jiu, în ciuda jocului hulit de publicul gorjean. „Noi ne ştim lungul nasului. Pandurii este o echipă care joacă fotbal, noi muncim fotbalul. Nu poţi să vii la Târgu Jiu să joci contra pandurilor şi să le laşi spaţiu. Noi jucăm cu mijloacele pe care le avem, am făcut un joc defensiv foarte bun, asta este arma noastră principală. Un 0-0 echitabil“, a declarat directorul sportiv al sibienilor, Sandu Tăbârcă.

Fără victorie în retur

Gorjenii au contabilizat al treilea rezultat de egalitate consecutiv pe teren propriu în retur şi rămân fără victorie în 2012. Pandurii nu şi-a mai găsit ritmul cu Voinţa Sibiu, iar jucătorii care ar fi putut face diferenţa la antijocul oaspeţilor au fost foarte şterşi. „E dureros pentru noi, e al cincilea joc fără victorie. Am făcut un meci mai slab, nu am găsit soluţiile necesare să desfacem o apărare supraaglomerată de cinci apărători şi patru mijlocaşi, iar în partea a doua a jocului putem spune că am avut şi şansa să nu pierdem pentru că au avut două situaţii unu la unu cu portarul. E supărător, dar asta este situaţia. Nu avem scuze. E un rezultat ruşinos pentru noi, dar nu putem spune că meritam mai mult chiar dacă am dominat. Cred că acesta a fost şi ţelul adversarului, să se apare şi să atace pe contraatac. Nici nu mă aşteptam să iasă la joc“, a declarat Grigoraş.

Pintilii, spre PAOK?

Mihai Pintilii se află în vizorul grupării PAOK Salonic, formaţie pregătită de românul Ladislau Böloni. Căpitanul pandurilor a fost urmărit de directorul sportiv al grecilor la amicalul cu Uruguay şi în vară ar putea face obiectul unei transfer. „Vorbe ! Nu ştiu nimic de vreo ofertă. E foarte bine pentru mine. E un antrenor foarte bun la Salonic, e şi Costin Lazăr acolo. Mă bucur că sunt urmărit de alte echipe. Sper să fie bine şi pentru club, şi pentru mine dacă interesul se va concretiza“, a comentat Pintilii la sport.ro. Conform presei din Grecia, PAOK Salonic i-ar oferi un salariu de circa 250.000 de euro pe an. Fotbalistul câştigă la Pandurii circa 60.000 de euro pe an şi cota sa de piaţă, conform transfermarkt.de, este de 1.000.000 de euro.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS