14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci important, nu decisiv

Meci important, nu decisiv

Energia Rovinari s-ar apropia şi mai mult de play-off în cazul unei victorii cu BC Timişoara, joc restant din etapa a 22-a a Diviziei A de baschet masculin

În această săptămână, Energia Rovinari îşi poate asigura calificarea în primele opt echipe ale campionatului. Trupa lui Slobodan Nikolic primeşte astăzi (ora 19.00, în direct la DigiSport 3) vizita uneia dintre candidatele la titlu, BC Timişoara, iar duminică vine la Târgu Jiu formaţia BC Piteşti. Dacă succesul cu Timişoara este opţional, cu Piteşti, contracandidată directă la play-off, oltenii sunt obligaţi să câştige. Două victorii ar fi reţeta perfectă pentru locul 8. „Şansele la play-off au crescut mult după victoria de la Giurgiu. Ştim cum să câştigăm un meci. E un semnal bun înaintea meciurilor de acasă cu Timişoara şi Piteşti. Sunt optimist pentru că jucăm un baschet bun. Dacă vom câştiga cele două meciuri, intrăm în play-off sută la sută. Prindem locul opt, dar să luăm treptat meciurile. Timişoara e o echipă bună, cu zece jucători experimentaţi, care joacă bine. Nu suntem favoriţi împotriva lor, dar, dacă vom câştiga acest meci, nu văd unde am mai putea pierde până la final. Dacă batem Timişoara, putem câştiga tot până la final“, a declarat Nikolic. Energia Rovinari mai are de disputat cinci meciuri din sezonul regulat, cu BC Timişoara, BC Piteşti şi BC Mureş la Târgu Jiu, iar cu CSM Oradea şi Poli Iaşi în deplasare, în timp ce CSU Sibiu şi BC Piteşti, adversarele directe la locul opt, mai au doar câte trei jocuri din sezonul regulat.
Echipa Sudului a învins, cu scorul de 133-131, selecţionata Sudului, marţi seară, la Timişoara, în All Star Game-ul anual autohton.

Guţoaia,
regele slam-dunk-ului

Pentru prima oară în A.S.G., Adrian Guţoaia, jucătorul Energiei Rovinari, a câştigat concursul de slam-dunk, după ce a înscris un coş sărind peste comentatorul postului DigiSport, Ştefan Leca. În ultimii doi ani, trofeul a ajuns tot la jucători ai Energiei Rovinari, Joe Barber la ediţia 2010 şi Louis Darby, în 2011. „A fost o onoare să particip alături de atâţia sportivi de valoare. M-am distrat, a fost super. Colegii m-au încurajat să fie şi un român la slam-dunk şi asta m-a motivat. Am mai pregătit execuţia o singură dată, la antrenament“, a declarat Guţoaia pentru totalbaschet.ro. Sârbul Zlatko Jovanovic (BC Timişoara) a câştigat concursul de aruncări de trei puncte, cu 12 aruncări din 15 executate, devansându-l pe piteşteanul Darko Vujacic (11/15).
MVP-ul partidei a fost desemnat jucătorul de la CSU Ploieşti, Cătălin Burlacu, care a terminat partida cu 26 de puncte, 11 recuperări şi 5 pase decisive. Din echipa Sudului a mai făcut parte un jucător de la Energia, Porter Troupe, dar şi unul de la SCM-U Craiova, Donte Genie. Unul dintre cei trei arbitri ai întâlnirii a fost craioveanul Marius Udrică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS