13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPuncte irosite pe greşeli

Puncte irosite pe greşeli

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti 2-2
Stadion „Municipal”, spectatori: 7.500.
Au marcat: Viera ‘6, Pintilii ’84-pen. / Dănciulescu ’16, M. Niculae ‘29.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Cardoso (’73, Al. Grigoraş), Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim (’73, R. Dumitru), Batin, Ibeh (’73, Lemnaru).
Antrenor: Petre Grigoraş.
Dinamo: Bălgrădean – Luchin, Dr. Grigore, Moţi, Scarlatache – L. Rus (’55, Strătilă), D. Kone, C. Munteanu (’94, D. Stoica), Alexe (’64, C. Matei) – Dănciulescu, M. Niculae.
Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Cartonaşe galbene: Unguruşan, Pintilii, Al. Grigoraş / L. Rus, D. Kone, C. Matei (’72, ‘91).
Cartonaşe roşii: Voiculeţ ’67 / C. Matei ‘91.
Arbitrii: Ov. Haţegan – Z. Szekely, O. Şovre.

Pandurii a fost superioară liderului, însă gafele din defensivă şi ratările au privat-o de o victorie meritată

Dinamo nu a avut nimic din anvergura unui lider la Târgu Jiu, tremurând serios, cu om în plus minute bune, pentru punctul care o menţine în fruntea Ligii 1. Pandurii a fost echipa pozitivă, cu posesie şi ocazii, dar şi cu stângăciile-i deja caracteristice. În primele minute, „Pufi“ i-a salvat pe oaspeţi în două rânduri, la ocaziile lui Ibeh (‘1) şi Viera (‘5). A treia oară, Viera a reuşit să strecoare mingea dincolo de linia porţii, gol văzut de asistentul Szekely (1-0, ‘6). Ca şi la Braşov, Cardoso şi Viera şi-au făcut porţia de gafe, iar Dănciulescu şi M. Niculae i-au adus pe „câini“ în avantaj: 2-1 (‘29). Lipsit de pragmatism, Batin a luftat în faţa lui Bălgrădean în şase metri. Pandurii a revenit de la cabine cu acelaşi aer ofensiv. Pintilii nu a găsit colţul lung (‘50) şi Maxim a ratat din superpoziţie (‘52). Speculanta Dinamo putea închide meciul la al treilea şut pe spaţiul porţii, dar Mingote a intervenit salvator la şutul lui M. Niculae (‘65). Nici măcar eliminarea eronată a lui Voiculeţ nu i-a oprit pe panduri, însă Batin şi-a continuat recitalul ratărilor (‘68). Petre Grigoraş a riscat totul pe cartea atacului, rămânând în trei fundaşi, şi nou-intratul Lemnaru a scos un penalti transformat de Pintilii (2-2, ‘84). În prelungiri, Marius Niculae putea întrista asistenţa. Oricum, şi remiza e prea mult.

„Am fost masochişti“

Preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu, a acuzat arbitrajul centralului Ovidiu Haţegan, dar şi ratările elevilor lui Grigoraş. Haţegan l-a eliminat eronat pe Claudiu Voiculeţ în minutul 67, în schimb a trecut cu vederea intrările tari ale lui D. Kone. „Nu am înţeles intervenţia lui Haţegan, care ne-a lăsat în zece după o fază în care trebuia să acorde galben pentru un dinamovist. Greşelile omeneşti sunt de scuzat, dar e aproape imposibil să crezi că a fost o greşeală eliminarea lui Voiculeţ. Kone a fost iertat la câte intervenţii a avut. Parcă niciodată nu ne-a dezavantajat aşa Haţegan. Vom merge la comisie cu caseta. Cartonaşul roşu direct înseamnă două etape de suspendare. Sper să consemneze el în foaie că a greşit şi Voiculeţ să nu stea prea mult timp. Am pierdut două puncte. Ne-am chinuit singuri, am fost masochişti, am ratat cinci-şase ocazii,
ne-au dat două goluri şi apoi am egalat. Dinamo nu a arătat că ne este superioară“, a declarat Condescu.

Grig: Meritam
să câştigăm

Petre Grigoraş a taxat erorile elevilor săi, dar a evidenţiat puterea echipei sale de a egala în inferioritate numerică. „În prima repriză am făcut două greşeli copilăreşti, de juniori. Două greşeli plătite scump. Felicit echipa că a trecut peste acea eliminare şi am demonstrat că am fost mai buni ca Dinamo şi meritam să câştigăm. Am ratat enorm de mult, din situaţii extrem de clare, dar asta e viaţa. Ar fi fost nedrept să pierdem jocul. Mă bucur că am câştigat un punct, avem alt moral pentru etapele viitoare“, a declarat Grigoraş. Antrenorul echipei Dinamo, Liviu Ciobotariu, a apreciat forţa echipei Pandurii şi s-a arătat dezamăgit de evoluţia echipei sale. „Acest rezultat este ca o înfrângere pentru noi. Am fost dominaţi în superioritate numerică. Am prins o zi modestă, recunosc. Pandurii este o echipă de primele patru locuri“, a declarat Ciobotariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS