13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDublă performanţă

Dublă performanţă

Energia Rovinari – „U“ Mobitelco Cluj 80-70
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 800
Energia: Troupe (18 puncte), Gliga, Kabengele (2), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (19), Steffel (10), Mocanu (2), Kljajevic (8), Nikolic (15), Guţoaia (6), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
Cluj: Paul (4 puncte), Faur, Şanta, Krstanovic (14), Corpodean, Pop, Lawrence (14), Lagrange (8), Dykes (22), Jones (8). Antrenor: Marcel Ţenter
Arbitri: M. Ciulin, F. Niţu, A. Roşu.

Energia a obţinut a doua victorie stagională în faţa campioanei en-titre „U“ Mobitelco Cluj, scor 80-70 (25-23, 15-13, 16-22, 24-12). În tur, la Cluj, gorjenii câştigaseră în prelungiri, 92-89.

Decimată de probleme, campioana din Cluj s-a prezentat pe terenul Energiei cu o bancă prea subţire pentru a emite pretenţii. Cu o rotaţie de doar şase jucători, ardelenii nu au rezistat la Târgu Jiu până la capăt, cedând total în finalul jocului.
Băieţii lui Nikolic au început tare, având 18-10 la jumătatea primului sfert, dar au terminat primul act cu doar două puncte avans. Energia nu a prea găsit coşul în startul sfertului doi, însă a păstrat avantajul la pauză, 40-36. Oaspeţii, cu o răbufnire de orgoliu, au întors cursul jocului pe mâna lui Lawrence, chiar la ultima aruncare din sfertul trei, 58-56. La jumătatea actului decisiv, Mobitelco Cluj a mai condus o dată, 67-66, dar trupa lui Nikolic a replicat cu un run de 9-0, care a îngropat speranţele campionilor.
Arbitrajul brigăzii Marius Ciulin, Alin Roşu, Fabiana Niţu a fost surprinzător de corect, fapt care i-a deranjat pe oficialii clujeni. Mircea Cristescu a acuzat, complet eronat, maniera lui Ciulin, care ar fi acordat mai multe libere gazdelor

Apărarea a fost cheia

Echipa din Rovinari a jucat agresiv în apărare, fapt care a atras eliminarea lui Mocanu, iar Darby şi Troupe au strâns şi ei câte patru greşeli personale. Şi Guţoaia s-a remarcat, apărându-se excelent. Energia este a doua echipă care învinge de două ori campioana într-un sezon, după BC Mureş. „Avem un sentiment foarte plăcut, ţinând cont că în acest sezon am învins campioana de două ori, atât la Cluj, cât şi acasă. Mulţumesc din nou suporterilor, care au făcut o atmosferă incredibilă. Apărarea pe care am făcut-o în primele două sferturi a fost corectă, dar cea practicată după pauza mare a fost cheia spre câştigarea acestui meci“, a declarat tehnicianul Slobodan Nikolic. Şansele de play-off ale Energiei au crescut, dar urmează jocuri grele acasă pentru băieţii lui Nikolic. „Am câştigat două meciuri grele acasă şi acum toată lumea se aşteaptă să nu pierdem nici o partidă pe teren propriu. Trecem printr-o perioadă bună, dar urmează o mică pauză, căci meciul de la Oradea s-a amânat. Nu este un lucru bun pentru noi, dar vom încerca să ne menţinem forma bună pe care o avem şi să câştigăm meciurile importante care urmează“, a mai declarat Nikolic.
Dacă managerul clujenilor, Mircea Cristescu, a criticat arbitrajul, antrenorul Marcel Ţenter a găsit alte cauze pentru eşecul de la Târgu Jiu. „Vreau să felicit echipa din Târgu Jiu, căci a meritat să câştige. Au fost mai exacţi în faza de finalizare, în timp ce noi am ratat în situaţii destul de simple. Am dat poate dovadă de puţin egoism în unele faze, astfel că jocul nostru colectiv a avut de suferit. Am pierdut parcă din dorinţa de a arăta că suntem cei mai buni“, a declarat Ţenter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS