13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTinereţe vs. experienţă

Tinereţe vs. experienţă

Pandurii Târgu Jiu are un singur jucător în primul „unsprezece“ cu peste 100 de jocuri în Liga 1. În schimb, Dinamo, adversara gorjenilor etapa viitoare, are şase.

În tur, tinereţea a fost un atu pentru Pandurii. Gorjenii au aliniat la startul acestui sezon cea mai „crudă“ echipă, dar asta nu i-a împiedicat să joace cel mai frumos fotbal. Nu şi cel mai eficient. Dinamo Bucureşti a strâns cele mai multe puncte în 19 etape (43) şi vine sâmbătă, la Târgu Jiu, din postura de lider al Ligii 1. Veteranii „câinilor“, Marius Niculae, Cătălin Munteanu şi Ionel Dănciulescu, au fost din nou decisivi în meciul cu Gaz Metan, scor 2-0. Niculae a scos penaltiul transformat de Cătălin Munteanu, iar Dănciulescu a înscris al doilea gol. Experienţa şi-a spus cuvântul. Pandurii, în schimb, a cedat la Braşov la doar trei minute după ce obţinuse egalarea. Tinereţea le-a fost fatală oltenilor de această dată. Făcând o comparaţie între primele garnituri ale formaţiilor ce se vor înfrunta la Târgu Jiu, este limpede că Dinamo este mai experimentată. Pandurii are un singur jucător titular cu peste 100 de jocuri în prima divizie, Voiculeţ (167), în timp ce „câinii roşii“ au şase, Luchin (100), Moţi (207), Scarlatache (128), Munteanu (227), Dănciulescu (470) şi M. Niculae (179). Petre Grigoraş are în tot lotul patru jucători cu state vechi în prima divizie, Popete (162, trimis în această iarnă la echipa a doua), Rusu (114), Băcilă (150), ambii accidentaţi, şi Voiculeţ (167), dar numai ultimul intră în calculele tehnicianului. Dacă în lotul lui Dinamo nu există debutanţi, Pandurii are şase jucători care nu au făcut cunoştinţă cu prima ligă, Horvat, Neagu, R. Dumitru, Unguru, Mbella şi Gomis.

Nu suntem liniştiţi

După înfrângerea de la Braşov, scor 1-2, Pandurii Târgu Jiu întâlneşte în următoarele două etape principalele candidate la titlu în acest moment, Dinamo, la Târgu Jiu, şi CFR Cluj, în deplasare. Pe un teren mult mai bun decât la Braşov, pandurii speră să pună probleme lui Dinamo. Zestrea de 30 de puncte a pandurilor nu e deloc liniştitoare, iar Grigoraş le cere elevilor săi să încerce să obţină puncte de la fiecare partidă. „Trebuie să ne gândim la meciul următor, cel de pe teren propriu cu Dinamo, de sâmbătă. Sperăm să adunăm cât mai multe puncte pentru că, deşi avem 30, nu suntem liniştiţi. Nici Chiricheş şi nici Stromajer nu ne vor mai putea aduce puncte în viitor, tot cei rămaşi va trebui să pună osul la treabă, să aibă încredere la fiecare partidă că putem scoate un rezultat pozitiv şi să sperăm că la sfârşit, când se va trage linia, vom îndeplini obiectivul pe care-l avem“, a declarat Petre Grigoraş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS