16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, penalizată de Federaţie

Energia, penalizată de Federaţie

Energia Pandurii Târgu Jiu a fost depunctată de către Federaţia Română de Handbal cu un punct pentru folosirea unui jucător fără drept de joc. Vali Popescu a fost eliminat în partida cu Ştiinţa Bacău, din prima etapă a turului, însă conducătorii grupării gorjene nu au plătit amenda şi l-au lăsat să joace în continuare. O greşeală de diletanţi a oficialilor Energiei care se ocupau, probabil, cu ultimatumurile la adresa jucătorilor şi antrenorilor. Energia are acum 17 puncte, deşi a câştigat 18 pe teren, şi este în pericol să rateze obiectivul, clasarea pe locurile 5-8.
Pentru a conta în partea superioară a clasamentului Ligii Naţionale de handbal masculin, dar şi pentru faptul că au fost avertizaţi de Consiliul Director cu tăieri salariale, handbaliştii lui Liviu Andrieş sunt obligaţi să câştige următoarele două jocuri din Liga Naţională de handbal masculin, cu CSM Ploieşti şi CSM Bucureşti. Primul joc e programat sâmbătă, de la ora 17.00, acasă, cu echipa din Ploieşti. Energia, locul 7, este favorită clară în faţa ploieştenilor aflaţi în zona retrogradării.
„Întâlnim o echipă care în ultimele trei jocuri a reuşit două victorii surprinzătoare. Au un joc încâlcit, pe care trebuie să-l contracarăm cu apărare agresivă şi faza a doua bine pusă la punct. Acestea sunt atuurile noastre, apărare şi contraatac. Suntem obligaţi să câştigăm cele două meciuri. Avem un cuvânt de spus în campionat. Trebuie să ne revenim şi cele două meciuri ne vor da alt moral. Nu sunt meciuri uşoare, trebuie să fim serioşi“, a avertizat antrenorul gorjenilor, Liviu Andrieş.
CSM Ploieşti, pregătită de fostul secund al lui Vasile Stângă la Energia, Mircea Bedivan, vine la Târgu Jiu să-şi joace şansa. „Sunt conştient că Energia e favorita clară a meciului. Noi venim să jucăm, vedem la final ce iese. Cel mai mult mă bucur că revin la Târgu Jiu şi că îmi revăd prietenii“, a spus Bedivan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS