27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAstre favorabile pentru gorjeni

Astre favorabile pentru gorjeni

Pandurii Târgu J Viu – Astra Ploieşti 1-0
Stadion
„Municipal“ (Severin), spectatori: 1.000.
A marcat: Voiculeţ ‘84.
Pandurii: Mingote – Matei (‘71, Popete), Viera, Rada (‘66, Voiculeţ), Grecu – Băcilă, Pintilii, Vranjes, Nistor (‘90, Avramescu) – Stromajer, Lemnaru.
Antrenor: Petre Grigoraş.
Astra: C. Grigore – Măţel, Mihalache, Oprsal, J. Morais – N’Doye, Seto (‘89, M. Croitoru) – Strătilă (‘73, Ţigănaşu), Fatai, Paulinho (‘55, Tigoianu) – Miranda.
Antrenor: Tibor Selymes.
Cartonaşe galbene: Matei, Pintilii, Vranjes  / Paulinho, Oprsal, Seto.
Au arbitrat: M. Prodan – N. Megheşan, B. Gheorghe.

Un joc croit pentru o remiză albă a fost decis până la urmă de acţiunea personală a lui Voiculeţ, introdus inspirat de Petre Grigoraş în partea a doua. Prudenţa a fost cuvântul de ordine în ambele tabere, atât Pandurii, cât şi Astra fiind preocupate mai mult să nu primească gol. Cu resursele fizice la limită, după maratonul fotbalistic din ultima vreme, jucătorii au forţat doar în finalurile de repriză, cu ultimele puteri. Prima şansă a aparţinut oaspeţilor. Fatai şi-a înşirat adversarii pe dreapta, a pasat în careu, dar Miranda a reluat slab şi imprecis (‘22). Pandurii au fost mai aproape de gol în minutul 38, când Stromajer a lovit bara laterală cu un şut de la 16 metri, mingea a fost recuperată de gazde, iar Vranjes a şutat slab, permiţându-i lui Grigore să reţină uşor. Pandurii a fost echipa pozitivă în joc şi după pauză, obligată şi de statutul de gazdă, iar insistenţa le-a fost răsplătită în final. După câteva finalizări slabe ori imprecise ale lui Lemnaru, Stromajer ori Matei, Pandurii a lovit decisiv prin nou-intratul Voiculeţ. Mijlocaşul, revenit după o accidentare, l-a scos din joc pe Oprsal cu o fentă de şut şi l-a bătut pe Grigore cu un şut la colţul scurt din interiorul careului, (1-0, ‘84). Astra a atacat şi cu portarul în ultimele minute, dar Pandurii a reuşit să păstreze scorul.

„Echipele mari câştigă şi când nu joacă bine“

Tehnicianul Petre Grigoraş a admis faptul că jocul echipei sale nu a fost prea grozav. „S-a jucat puţin faţă de alte jocuri, dar e o victorie extrem de importantă pentru noi, victorie muncită. Nu ştiu cât de meritată, totuşi, am mai avut o bară, a avut Vranjes o situaţie, Lemnaru cu capul. Până la urmă am marcat, dar am tremurat serios până în ultimele momente pentru că Astra era neînvinsă, avea potenţial. Mă bucur nespus pentru victoria de astăzi (sâmbătă – n.r.) pentru că nu a fost un joc strălucit, dar echipele mari câştigă şi când nu joacă bine. Am avut o discuţie amicală înainte de joc şi i-am spus că echipa a câştigat zece puncte fără el şi acum trebuie să-şi aducă şi el contribuţia. Cred că a fost o schimbare inspirată şi sigur că merită felicitări pentru golul marcat, gol de trei puncte. Am demonstrat că suntem foarte puternici în momentele dificile şi această victorie este una extrem de muncită şi chinuită. Să rămânem însă cu picioarele pe pământ, să luăm fiecare joc în parte, ne gândim la partida următoare şi după Sărbători mai vorbim“, a declarat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU