27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportExplicaţiile lui Grigoraş

Explicaţiile lui Grigoraş

Starea execrabilă a terenurilor de antrenament, scandalul neprogramării, faptul că unii jucători au fost legitimaţi târziu, dar şi accidentările unor titulari sunt cauzele prestaţiei modeste a pandurilor în 2011

Pandurii Târgu Jiu nu-şi regăseşte cadenţa de la finalul anului trecut şi, deşi nu a pierdut pe teren în 2011, s-a îndepărtat puţin de obiectiv, salvarea de la retrogradare. În prezent se dă o luptă în trei, „U“ Craiova, Victoria Brăneşti şi Pandurii, pentru un singur loc ce asigură supravieţuirea, însă calculele se pot schimba de la o etapă la alta.
Cert este că Pandurii nu joacă aşa cum a arătat că poate, iar Petre Grigoraş a enumerat problemele care au concurat la prestaţia mediocră a echipei, cu precizarea că explicaţiile sale nu ţin şi loc de scuze.
În primul rând au fost invocate terenurile de antrenament impracticabile. „Nu mi-a convenit şi nu-mi convine faptul că de o lună ne pregătim numai pe gheaţă sau pe nămol şi că suntem nevoiţi să jucăm în meciuri oficiale pe terenuri bune, cum a fost la Dinamo sau la Severin. Am fost nevoit să fac două antrenamente pe teren sintetic, unde e altă viteză a mingii decât pe iarbă“, a afirmat Grigoraş.
Pe lista „vinovaţilor“ au urmat accidentările. Pandurii a pierdut mai mulţi jucători de bază în primul amical din Antalya, ultimul recuperat, Pintilii, reuşind să debuteze în meciul cu Gloria. „Pintilii, Viera, Matei sunt alte scuze. Pintilii este la primul joc după o lună şi jumătate, Matei şi Viera sunt la al doilea joc. Sper ca după pauza competiţională toţi jucătorii să ajungă la acelaşi nivel de pregătire şi să revină Cardoso, Băcilă şi Stromajer. Aţi văzut ce bancă am avut cu Gloria, destul de modestă. Odată cu reintrarea celor trei, lucrurile vor decurge altfel“, a spus tehnicianul gorjenilor.
După două săptămâni de tensiune, în care Pandurii a fost în pragul desfiinţării, a urmat altă problemă pentru Grigoraş, legitimarea târzie a „noilor achiziţii“, jucători care pot juca abia în a treia etapă a „minireturului“. Valentin Lemnaru a debutat cu Gloria, însă fără să impresioneze. Petre Grigoraş cere răbdare pentru Lemnaru. „Nu pot să spun că sunt dezamăgit de Lemnaru. Şi el are o perioadă lungă de când nu joacă, aşteaptă de câteva săptămâni să fie legitimat. Ba pleacă acasă, ba rămâne. Lucrul acesta este imposibil să nu-l afecteze. Lemnaru va mai avea poate un meci sau două în care nu va intra în ritm de joc. Cred că în cel mai scurt timp va arăta altfel şi va fi un jucător de bază“, a punctat Grigoraş.

„Vom încerca să recuperăm la Mediaş“

După egalul cu Gloria Bistriţa, pandurii nu au primit nici o zi liberă, având programate antrenamente şi în weekend. Petre Grigoraş speră să recupereze la Mediaş din punctele pierdute acasă cu trupa lui Jean Pădureanu. „Mai sunt atâtea etape de disputat, prima la Gaz Metan, unde vom încerca să recuperăm ceva. Ne va aştepta un meci foarte dificil, cu o echipă extrem de solidă, dar trebuie să strângem rândurile şi să lăsăm la o parte toate problemele şi toate frământările care au fost în jurul acestei echipe de la începutul campionatului. Nu este o scuză, dar nu pot să spun că nu au afectat echipa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS