21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Lucescu, mai tare ca Arsenal Londra

Mircea Lucescu, mai tare ca Arsenal Londra

Şahtior are un avans de trei puncte faţă de gruparea engleză, după victoria de la Belgrad, şi poate câştiga Grupa H a Ligii Campionilor.

Mircea Lucescu (foto) a ţinut morţiş ca echipa sa, Şahtior Doneţk, să se claseze în Grupa H a Ligii Campionilor în faţa englezilor de la Arsenal Londra. „Il Luce“ este foarte aproape de această performanţă, după victoria echipei sale înregistrată la Belgrad (3-0) în faţa lui Partizan, în penultimul meci al grupei. Succesul de la Belgrad, coroborat cu înfrângerea suprinzătoare a lui Arsenal la Braga (0-2), a propulsat-o pe Şahtior pe primul loc, la trei puncte distanţă de englezi.
În Serbia, după o primă repriză fără goluri, ucrainenii lui Lucescu au deschis scorul în minutul 52, prin Stepanenko, iar şapte minute mai târziu brazilianul Jadson a majorat diferenţa de pe tabelă. Alt brazilian, Eduardo, a stabilit scorul final în minutul 68. Fundaşul român Răzvan Raţ a fost folosit de Lucescu pe toată durata întâlnirii. Şahtior, echipă care nu a reuşit niciodată să treacă de faza grupelor Ligii Campionilor, are acum 12 puncte şi va juca ultimul meci pe teren propriu cu Braga, portughezii acumulând nouă puncte. Arsenal Londra (tot cu nouă puncte) întâlneşte pe teren propriu pe Partizan Belgrad, formaţie fără nici un punct.

„Ne-au presat în prima repriză“

Lucescu a spus despre meciul de la Belgrad că nu a fost chiar atât de simplu pe cât pare la prima vedere, gazdele punându-le probleme serioase ucrainenilor. „În prima repriză am avut dificultăţi. Partizan a făcut un presing foarte bun şi ne-a împiedicat să ne desfăşurăm jocul. În repriza secundă am început în forţă şi am reuşit să ne impunem. Am o echipă foarte bine pregătită din punct de vedere fizic şi psihic.
Acum ne rămâne de disputat un meci greu cu Braga, care a reuşit să o învingă pe Arsenal. Sper ca stadionul să fie plin şi să împingă echipa spre victorie“, a declarat Lucescu pentru site-ul shakhtar.com.
Un egal i-ar fi suficient lui Şahtior să ajungă în optimile Ligii Campionilor, programate să se dispute anul viitor.
Iată rezultatele din celelalte meciuri ale Ligii Campionilor, disputate marţi seară: Grupa E: AS Roma – Bayern Munchen 3-2, FC Basel – CFR Cluj 1-0. Grupa F: Spartak Moscova – Olympique Marseille 0-3, Chelsea – MSK Zilina 2-1. Grupa G: Ajax Amsterdam – Real Madrid 0-4, Auxerre – AC Milan 0-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS