27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Chivu, înjurat de 60.000 de oameni

Cristi Chivu, înjurat de 60.000 de oameni

Românul a fost primit cu ostilitate pe stadionul fostei echipe, a avut mult de lucru cu atacanţii adverşi şi a trebuit să se recunoască învins de Bogdan Lobonţ şi de coechipierii acestuia de la AS Roma.

Partida pe care Cristian Chivu a pierdut-o sâmbătă seară cu Inter la Roma (0-1), în etapa a 6-a din Serie A, se anunţa una specială şi până la urmă chiar aşa a fost. Cei trei ani petrecuţi la gruparea din capitala Italiei şi faptul că a plecat în 2007 la rivala Inter au făcut ca românul să devină duşmanul numărul unu pe „Olimpico“. Dacă în sezonul trecut, Chivu a fost înjurat doar de un mic grup de fani „giallo-rossi“, cărora le-a arătat degetul din mijloc, de data aceasta, căpitanul României a fost huiduit, fluierat şi insultat de toţi cei 60.000 de spectatori prezenţi la meci, aproape la fiecare atingere a balonului. La un moment dat, Chivu s-a dus către arbitrul de rezervă şi i-a spus că fanii gazdelor sunt lipsiţi de fairplay şi i-a cerut acestuia să oprească jocul, însă nu a avut sorţi de izbândă.

A ţipat la Rafa Benitez

Cotidianul Gazzetta dello Sport a dezvăluit o discuţie incredibilă pe care Chivu a avut-o la marginea terenului cu antrenorul Rafa Benitez.
Chivu s-a plâns că jucătorii care trebuie să facă faza defensivă urcă în atac şi lasă spaţii mari în apărare, fapt pentru care românul s-a trezit deseori singur faţă în faţă cu doi adversari. „Dacă nu aleargă şi ei, eu plec, ies de pe teren“, i-a spus Chivu lui Benitez, scena fiind surprinsă de camerele de luat vederi ale televiziunii Sky. Românul avea şi un cartonaş galben şi risca să fie eliminat în cazul în care era avertizat a doua oară. „Datorită experienţei şi personalităţii sale, Chivu s-a descurcat bine, cu toate că a avut un meci greu“, a scris despre el site-ul tuttomercatoweb.com.
Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 90+2, la o eroare a fundaşului central Lucio.
În poarta Romei a stat românul Bogdan Lobonţ, care a profitat de faptul că titularul postului, brazilianul Julio Sergio, s-a accidentat etapa trecută şi a fost indisponibil. Românul a avut câteva intervenţii bune şi s-a remarcat în repriza a doua la un şut al camerunezului Samuel Eto’o, pe care l-a respins spectaculos. Lobonţ a primit nota 7 din partea cotidianului Il Tempo.

Ibra, din nou decisiv pentru Milan

În celălalt meci jucat sâmbătă seară în Serie A, Milan s-a impus cu 1-0 pe teren propriu în faţa formaţiei Genoa. Pe „San Siro“, Genoa a pus în dificultate Milanul lui Massimiliano Allegri, dar a avut din nou ghinion pe o arenă pe care nu s-a mai impus din 1958. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 49 de suedezul Zlatan Ibrahimovic, după o pasă genială a lui Andrea Pirlo. „Ibra“ a ajuns la al patrulea gol în acest sezon şi este principalul marcator de la „rossonerii“. Milan s-a apropiat la două puncte de formaţia care ocupa ieri primul loc în clasament, rivala Inter.
Celelalte meciuri din Serie A s-au jucat ieri, după închiderea ediţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII