21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDulgheru, în semifinale

Dulgheru, în semifinale

Tenismana Alexandra Dulgheru (32 WTA) a reuşit să treacă în sferturile de finală ale turneului de 220.000 de dolari de la ‘s-Hertogenbosch (Olanda) de Yaroslava Shvedova (Kazahstan), a patra favorită, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4. Eleva lui Adrian Marcu şi Daniel Dobre o va întâlni în semifinale pe învingătoarea partidei dintre belgianca Justine Henin şi germana Kristina Barrois.

În proba de dublu masculin a turneului olandez de la Den Bosh, Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt s-au calificat în semifinale după ce au dispus în sferturi de perechea Rohann Bopanna (India) / Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan) cu 6-2, 6-3, asigurându-şi un cec de 3.075 de euro şi 90 de puncte ATP la dublu. Horia Tecău şi Robert Lindstedt urmează să-i întâlnească în faza următoare pe favoriţii numărul doi, Wayne Moodie (Africa de Sud) / Dick Norman (Belgia).

O victorie la fel de importantă precum cea obţinută de Alexandra Dulgheru a bifat-o Monica Niculescu (139 WTA). Olteanca a reuşit să se califice pe tabloul principal de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o în ultimul tur al calificărilor, scor 6-4, 6-0, pe japoneza Junri Namigata (188 WTA).

La Wimbledon, România va fi reprezentată pe tabloul feminin de simplu de Alexandra Dulgheru, Sorana Cîrstea, Raluca Ioana Olaru, Edina Gallovits şi Monica Niculescu, în timp ce la masculin va participa numai Victor Hănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS