17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDraft pentru juniorii români

Draft pentru juniorii români

Echipele de baschet din Divizia A îşi vor putea alege jucătorii după un model apropiat celui din NBA, începând cu sezonul viitor. Tinerii dornici să evolueze la echipe de top din prima ligă se vor pregăti individual cu antrenori special formaţi pentru acest eveniment.

Una dintre noutăţile din cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Baschet, desfăşurată la începutul acestei săptămâni, a fost propunerea înfiinţării primului draft pentru jucătorii juniori. Prima şedinţă a Grupului de Lucru pentru draft, format din şapte persoane (Florin Nini, Tudor Costescu, Cristian Achim, Mădălin Piperea, Alexandru Iacobescu, Mircea Cristescu, Gabriela Mitroi) va avea loc în prima săptămână a lunii iunie. Din 2011, draft-ul se va desfăşura pe o perioadă de o săptămână, iar jucătorii vor fi pregătiţi de antrenorul Goran Vrkic. Suma plătită de echipa de seniori care va transfera un jucător din draft va avea următoarea destinaţie: o treime la antrenor, o treime la clubul de provenienţă şi o treime către FR de Baschet.

Alte propuneri aprobate au fost: fiecare echipă de seniori să aibă obligatoriu o echipă de juniori, iar la transferurile internaţionale, cluburile din Divizia A sunt obligate să efectueze pe cheltuiala lor controlul antidoping al jucătorilor transferabili. În sezonul viitor, Divizia A feminin se va desfăşura după acelaşi sistem competiţional ca în prezent, iar la masculin au intervenit unele modificări legate de numărul de jocuri din play-off, play-out, dar şi eliminarea unor partide pentru locuri de clasament: finala mare (locurile 1-2) – 4 jocuri din 7, finala mică (locurile 3-4) – 2 jocuri din 3, locurile 5-8 şi 9-12 nu se mai joacă, locurile 13-16 (faza I) – 3 din 5 jocuri, faza a doua – locurile 13-14 nu se mai joacă, locurile 15-16 – 2 jocuri din 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS