24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIacov şi Condescu s-au evitat la Târgu Jiu

Iacov şi Condescu s-au evitat la Târgu Jiu

Doar reprezentantul LPS Târgu Jiu, Cornel Tigveanu, şi cel al echipei de Liga a III-a Ralbex Turcineşti, Marius Benegui, au fost prezenţi la întâlnirea cu Constantin Iacov de la Târgu Jiu. Iacov a fost destul de enigmatic când a fost vorba despre preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, cel care se spune că deţine controlul a 50 de voturi în Adunarea Generală a FRF prin echipele susţinute de Federaţia Mine şi Energie. „Nu vreau să vorbesc despre cei cu care m-am văzut în Gorj, pentru că este vorba de o campanie pe care noi am dus-o de la om la om şi am încercat să prezentăm un proiect la care lucrăm de mult timp şi care va scoate fotbalul românesc din criză. Cu Marin Condescu n-am discutat nici o secundă, nici nu voi spune cu cine m-am văzut pentru că e o campanie la care lucrează şi adversarii noştri, care sunt obişnuiţi să lucreze într-un mod necurat. Nu trebuie să ştie ce facem noi, dar vrem să ne vedem cu toată lumea, de la futsal la Liga I. Când, unde şi cu cine discutăm rămâne un secret“, a spus Iacov.
Alte patru echipe gorjene de Liga a III-a, Pandurii II, Minerul Motru, Minerul Mătăsari şi Jiul Rovinari, nu au fost interesate de întâlnirea cu Iacov, dar reprezentanţii acestor formaţii au fost prezenţi recent la Deva, unde a avut loc o reuniune cu personaje de top din staff-ul federaţiei, de fapt o campanie ascunsă pentru Mircea Sandu. Având în vedere rivalitatea dintre Marin Condescu şi Mircea Sandu din ultimul timp, este posibil ca Iacov să fie beneficiarul celor 50 de voturi la viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte al FRF. În schimb, Constantin Iacov, dacă va câştiga alegerile, promite pandurilor că le va face dreptate în cazul „Ilie Iordache“. „Despre fotbalul din Gorj ştiu că suferă la ligile inferioare la fel cum suferă şi fotbalul din alte judeţe. Nu pot spune nimic special despre Pandurii pentru că noi vom trata toţi membrii afiliaţi în mod egal. Altfel vom face ceea ce se întâmplă astăzi. Şi Pandurii a suferit din cauza faptului că a avut o poziţie dreaptă în ceea ce priveşte neregulile din fotbalul românesc. Eu am fost suspendat trei ani, dar ulterior s-a dovedit că am avut dreptate cum a avut şi domnul Condescu în ceea ce priveşte neregulile grave din fotbalul românesc. Iar în mandatul meu vor fi îndreptate toate aceste nereguli“, a declarat Iacov.

Iacov se crede favorit

Constantin Iacov este convins că lumea fotbalului românesc doreşte schimbarea sistemului patronat de Mircea Sandu. „Cei din Gorj nu cred că sunt adversari ai lui Mircea Sandu. Cred că şi cei de aici, şi cei din alte judeţe sunt adversarii unui sistem care nu mai funcţionează în fotbalul românesc. Mircea Sandu a dus fotbalul românesc în colaps. După atâtea întâlniri, după o lună în care m-am văzut cu mai mult de 240 de membri, pot spune că o proporţie covârşitoare doreşte această schimbare şi a venit spre noi cu propuneri. Mai am câteva zile de campanie, dar sper că pe 25 ianuarie, noi, cei mulţi, îi vom putea schimba pe cei din fruntea fotbalului românesc, care au luat Federaţia Română de Fotbal pe persoană fizică. Au luat zece milioane de euro din bugetul federaţiei ca să îi cheltuiască în interes personal. Aceşti bani trebuie să se întoarcă în fotbal mai ales către cluburile mici, şi aici mă refer la Liga a II-a şi a III-a, copii şi juniori, fotbal feminin şi futsal, pentru că altfel fotbalul românesc va muri.Cred că atuurile mele în faţa lui sunt aceste întâlniri pe care le am cu oamenii din teritoriu, un program pe care îl am pentru relansarea fotbalului românesc şi sprijinul celor mulţi“, a spus Iacov. Deşi puţini cred în succesul său, Iacov afirmă că are 70% şanse să-l detroneze pe Mircea Sandu din fruntea FRF. „Până pe data de 25 pot să îşi facă orice plan cei de la federaţie, de pe 26 îşi vor face planuri din opoziţie! Eu cred în şansa mea şi astăzi suntem cotaţi, eu şi echipa mea, cu 70% şanse. Mai sunt şapte zile şi vreau să îi las să mai viseze frumos aceste şapte zile“, a mai afirmat Iacov.

Cîrţu are încrede în Pandurii

Fostul tehnician al pandurilor, Sorin Cîrţu, crede că gruparea gorjeană îşi poate îndeplini obiectivul chiar dacă s-a despărţit recent de căpitanul Florin Stângă. Cîrţu crede că marile câştiguri ale pandurilor sunt Kamara şi revenirea lui Tremonti. „Pandurii nu vor avea emoţii, pentru că şi fără Stângă, chiar dacă pleacă şi Păcurar, rămân cu un lot bun, suficient pentru a-şi îndeplini chiar şi obiectivul, locurile 6-10. Mie mi-a plăcut Kamara, e o achiziţie bună, Orac depinde cu ce minte vine. Nu ştiu dacă după ce a jucat la echipa aceea din Grecia va veni cu altă mentalitate… Oricum, pentru ei, Tremonti e un mare câştig, le-a lipsit mult în tur“, a declarat Cîrţu pentru Prosport.
Nici primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru, nu-şi face griji pentru retur, acesta mulţumindu-se cu menţinerea echipei în Liga I. „Eu consider că în retur vom face o figură frumoasă. Antrenorul principal Liviu Ciobotariu, care a preluat Pandurii din mers în tur, are timp să facă pregătire fizică cu echipa şi să îşi pună la punct ideile tactice aşa cum doreşte. Trebuie să remarcăm şi faptul că lotul s-a mai întărit între timp cu o serie de jucători tineri şi sunt sigur că în retur jocul va arăta altfel şi vom juca un fotbal de calitate, un fotbal care să ne aducă puncte pentru a ne putea menţine în prima ligă. Deocamdată, eu zic că pentru noi este de ajuns să ne menţinem în Liga I“, a spus Cârciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU