27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Ştiinţa, zero

Poli Iaşi – „U“ Craiova 1-0
Stadion
„Emil Alexandrescu“, spectatori: 8.000.
A marcat: Balde ‘70.
Poli Iaşi: Brăneţ – Buta, Ad. Ilie, L. Munteanu, Costache – Ignatov, Milea (‘88, B. Straton), V. Negru (‘72, Bersnjak) – Miclea, Bujor (‘66, Balde), Cr. Constantin. Antrenor: Petre Grigoraş.
„U“ Craiova: Merlier – Bărboianu, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă, M. Costea (‘69, Dina) – V. Badea (‘46, E. Trică), Fl. Costea. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Cartonaşe galbene: Ad. Ilie, Bersnjak / Merlier, M. Costea.
Au arbitrat: T. Crăciunescu – Ad. Vidan, S. Gheorghe.

Universitatea Craiova rămâne fără victorie în Copou de 24 de ani, dar şi fără puncte câştigate în deplasare în acest sezon.

Forţat de împrejurări, dar şi din considerente tehnico-tactice, antrenorul Ştiinţei, Daniel Mogoşanu, a efectuat câteva modificări în primul unsprezece. „Învins“ de o indigestie, Silviu Lung Jr. i-a lăsat locul în poartă belgianului Merlier, care a debutat în tricoul alb-albastru într-un meci oficial. Bărboianu a fost trimis să umple golul lăsat de fundaşul dreapta Dănănae, iar fraţii Costea au început titulari, ca în vremurile bune. Oarecum surprinzătoare a fost titularizarea lui Vali Badea, iar Trică s-a vrut „arma secretă“ a Universităţii în Copou, în timp ce Bădoi, ultimul transfer al juveţilor, nici măcar nu a făcut deplasarea la Iaşi.
Gazdele au început mai bine partida şi au ratat două ocazii mari prin Cr. Constantin (‘3) şi Milea (‘9), ambii trimiţând pe lângă poartă din şase metri. Craiovenii nu au avut puterea să riposteze, permiţând ieşenilor să rămână periculoşi prin Cr. Costache (‘24), cap pe lângă poartă, şi Bujor (‘29) – şut din interiorul careului, blocat foarte bine de Merlier. Oltenii şi-au trecut în cont prima ocazie abia în minutul 33, când Mihai Costea a şutat din unghi pe lângă poartă, fără mari speranţe pentru Ştiinţa. Finalul primei reprize a fost cu emoţii pentru trupa lui Mogoşanu, după ce Merlier a respins cu dificultate şutul lui Bujor (‘44), iar apoi portarul Universităţii a fost salvat de bară la execuţia lui Milea (‘45).

Mihai Costea a dat-o în bară

După pauză, Mogoşanu l-a scos din teren pe modestul Vali Badea, dându-i posibilitatea lui Eugen Trică să redebuteze la Universitatea după zece ani. „Jose“ s-a aflat în prim-plan la ocazia din minutul 47, dar mingea trimisă de acesta nu a prins spaţiul porţii. Cinci minute mai târziu V. Găman a fost foarte aproape să deschidă scorul, lovitura de cap a craioveanului trecând milimetric pe lângă bara porţii lui Brăneţ. În minutul 62, Fl. Costea şi-a copiat colegul de echipă, la centrarea excelentă a lui Prepeliţă.
Cea mai mare ocazie de gol a ratat-o însă Mihai Costea (‘67), acesta trimiţând în transversală din zece metri, cu poarta goală. La poarta cealaltă, internaţionalul Bărboianu a greşit fatal, dând pe lângă minge, eroare de care a profitat Cr. Costache. Acesta din urmă a şutat, Merlier a respins, dar până la nou-intratul Balde (‘70), care a deschis scorul. Până la final tot ieşenii au fost mai periculoşi, Miclea (‘83) trimiţând în bară din lovitură liberă. „Nu suntem acolo unde ne dorim. Păcat că nu am reuşit să facem faţă presiunii impuse de cei de la Iaşi“, a declarat patronul Adrian Mititelu la finalul meciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

67 COMENTARII