27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportEma, în semifinale la dublu

Ema, în semifinale la dublu

Tenismana craioveană Elena Bogdan (foto) şi partenera sa, Noppawan Lertcheewakarn (Thailanda), cap de serie numărul trei la turneul junioarelor de la US Open, s-au impus în „sferturi“ în faţa cuplului american Brooke Bolender / Lauren Herring cu scorul de 6-4, 3-6, 10-2. În semifinalele competiţiei, „Ema“ şi Noppawan le vor întâlni pe slovacele Jana Cepelova / Chantal Skamlova.
Din nefericire, în proba de simplu a ultimului turneu de Mare Şlem al anului, Elena Bogdan s-a oprit în faza optimilor de finală, fiind învinsă de americanca Lauren Davis, scor 2-6, 6-2, 5-7. US Open-ul a fost al şaselea turneu de junioare la care eleva lui Ovidiu Popescu a luat parte în acest an, ea axându-se mai mult pe turneele de senioare, unde se descurcă foarte bine, în special la cele de 10.000 de dolari.

Dulgheru şi Szatmari continuă la Biella

Româncele Alexandra Dulgheru şi Agnes Szatmari se simt excelent în Italia, la turneul de 100.000 de dolari de la Biella, respectiv Olanda, la Alphen ad Rijn, unde se desfăşoară o competiţie cu premii totale de 25.000 de dolari, ambele reuşind să se califice în sferturile de finală. În Peninsulă, Alexandra Dulgheru (20 de ani, 78 WTA), principala favorită la câştigarea trofeului, i-a lăsat doar trei game-uri în optimile de finală italiencei Alice Moroni, de care a trecut cu 6-2, 6-1. Următoarea adversară a Alexandrei va fi rusoaica Ekaterina Bychkova, jucătoare clasată pe locul 116 în ierarhia mondială.
Ceva mai greu s-a descurcat Agnes Szatmari (253 WTA), a şaptea favorită a turneului din Ţara Lalalelor. Tenismana noastră de 22 de ani a trecut în optimile de finală de olandeza Angelique Van Der Meet, scor 2-6, 6-3, 6-1, urmând să se bată pentru un loc în semifinale cu jucătoarea cehă Eva Birnerova (327 WTA), venită din calificări. Agnes Szatmari va disputa al patrulea sfert de finală consecutiv, după cele de la Almaty, Astana şi Katowice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS