32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBucuria a trecut, acum începe greul

Bucuria a trecut, acum începe greul

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova încă savurează gustul victoriei, după ce au promovat în prima divizie, dar oficialii clubului oltean spun că greul abia acum începe.

 

Cu o singură înfrângere suferită în acest sezon, echipa masculină de volei SCM-Universitatea Craiova a reuşit marţi seară să obţină promovarea în prima divizie. Sportivii pregătiţi de Bertholt Văsuică, fost jucător al formaţiei craiovene, au încheiat pe primul loc turneul de calificare desfăşurat la Braşov, devansând formaţiile CSV Braşov (şi ea promovată în prima divizie), Phoenix Şimleul Silvaniei şi CSS LPS Suceava. Oltenii au câştigat toate cele trei meciuri cu acelaşi scor, 3-2. Prezent la turneul de la Braşov, preşedintele clubului SCM, fostul voleibalist Nicu Stoian, a vorbit ieri despre parcursul echipei SCM-U: „În primul meci, cu Suceava, m-a surprins neplăcut echipa noastră. Mă gândeam că batem cu 3-0, dar am avut nevoie de cinci seturi să ne impunem. După meci nu au fost certuri sau reproşuri, ci doar încurajări, pentru că a doua zi aveam o partidă grea cu formaţia gazdă, care beneficia şi de susţinerea publicului. La jocul cu Braşov am avut parte de un arbitraj corect, ceea ce a dat încredere echipei noastre. Am pierdut primele două seturi, dar ne-am revenit şi le-am câştigat pe următoarele trei. Cu toate că obţinuserăm deja două succese, ultima partidă, cea de marţi, cu Şimleul Silvaniei, era decisivă, pentru că aveam nevoie de victorie. Simţind presiunea, jucătorii noştri au început destul de greu jocul. Era un blocaj moral, mai ales după ce pierduseră primul set la limită, 25-23. Pe final, echipa adversă, care are în componenţă mulţi jucători trecuţi de 30 de ani, a cedat fizic. În setul cinci aveam certitudinea că am promovat".

Stoian a adăugat că echipa craioveană a primit aplauze după ce a bătut echipa gazdă, CSV Braşov. „Fără să ne laudăm, am fost cea mai bine organizată echipă, cea mai omogenă". Pentru promovare jucătorii craioveni vor fi recompensaţi cu o primă de obiectiv.

Fostul voleibalist este convins că greul abia acum începe: „Ne-am bucurat foarte tare după ce am promovat, dar acum a devenit o amintire frumoasă. Acum începe greul. Am fost deja contactaţi de jucători care vor să vină la Craiova şi vrem să îi păstrăm pe toţi cei care fac parte din actualul lot".

 

Obiective îndeplinite pentru Văsuică

 

„Îmi plac provocările şi îmi doresc să îndeplinesc obiectivele cu ambele echipe", spunea antrenorul Bertholt Văsuică în luna martie, după ce a preluat şi echipa de volei feminin, pe lângă cea de volei masculin. Antrenorul, care până să vină la SCM-U antrenase numai echipe de volei feminin, a reuşit două performanţe: a salvat echipa feminină de la retrogradare, iar pe cea masculină a promovat-o în primul eşalon. Nicu Stoian a precizat ieri că în perioada următoare va purta o discuţie atât cu Berti Văsuică, cât şi cu Puşa Dina, antrenorul secund de la echipa feminină: „Berti nu are cum să antreneze ambele echipe în Divizia A1. Vom vorbi cu ambii antrenori şi vom decide ce vom face în continuare". Stoian a spus că Văsuică, fostul său coechipier, de la Universitatea Craiova, „a reuşit să facă la cele două echipe ceea ce promisese fostul antrenor al băieţilor, italianul Senatore Vincenzo".

La turneul de la Braşov, deşi avea un picior în ghips, Văsuică nu s-a menajat, stând mai tot timpul în picioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS