27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLucrătură în stil italian

Lucrătură în stil italian

Trei dintre titularii naţionalei României, Cristian Chivu, Adrian Mutu şi Paul Codrea (foto), evoluează în campionatul Italiei. Coincidenţă sau nu, toţi trei s-au accidentat cu două luni şi jumătate înainte de debutul Campionatului European din Austria şi Elveţia, turneu final la care România face parte din aceeaşi grupă cu Italia.

După ce Adrian Mutu şi Cristi Chivu au fost loviţi nu cu mult timp în urmă, duminică după-amiază a venit rândul lui Paul Codrea să fie luat la ţină. Mijlocaşul s-a accidentat în timpul partidei pe care echipa sa, Siena, a câştigat-o pe teren propriu în faţa Fiorentinei, scor 1-0. Incidentul respectiv s-a petrecut în minutul cinci. La un duel petrecut la mijlocul terenului, jucătorul nostru a fost lovit de italianul Gobbi, iar după ce a primit timp de patru minute îngrijiri medicale, românul a fost înlocuit de antrenorul Baretta cu Galloppa. Fără Codrea în teren, Siena a reuşit să se impună în faţa Fiorentinei prin golul marcat în minutul 80 de Maccarone.

Codrea a fost consultat de staff-ul medical al Sienei, iar mijlocaşul român a anunţat că accidentarea sa nu este gravă. „Ţinând cont de primele investigaţii medicale, accidentarea mea nu pare să fie gravă. Sper să fie doar o întindere a ligamentelor colaterale. Dacă este vorba de asta, într-o săptămână, maximum două pot reveni. Sper să fie aşa! Mă bucur mult că am învins Fiorentina, o echipă foarte bună, care săptămâna trecută a învins la Juventus. Dar asta e Italia“, a spus Paul Codrea.

Tot în Serie A, fundaşul român Ştefan Radu a fost integralist la Lazio, în meciul de duminică împotriva lui Livorno, câştigat de romani cu 2-0. Pentru Lazio au marcat Rocchi (’15) şi Pandev (’25).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS