21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportStromajer, departe de aşteptări

Stromajer, departe de aşteptări

Un gol în campionat şi unul în cupă reprezintă prea puţin pentru atacantul sloven Jaka Stromajer, adus în vară la Pandurii pentru a resuscita atacul gorjenilor.

Jaka Stromajer, atacantul pe care oficialii echipei Pandurii Târgu Jiu l-au ascuns în camera de hotel în cantonamentul din Austria, pentru a nu fi racolat de alte echipe, a reuşit doar două goluri sub culorile grupării gorjene, ambele cu Universitatea Craiova. Acomodarea cu viaţa din România a fost destul de greoaie pentru sloven, care nu e mulţumit de bilanţul său. „Da, pentru mine este puţin, nu este de ajuns, dar sper ca în următoarele patru meciuri să mai înscriu. Aş vrea să dau goluri, dar toată echipa are problema asta, nu marcăm. Trebuie să o rezolvăm în aceste patru meciuri“, a spus Stromajer.
Utilizat de antrenorul Eugen Neagoe ca mijlocaş dreapta, slovenul nu a dat satisfacţie, simţindu-se în largul său doar ca atacant central. „Niciodată nu am jucat până acum mijlocaş. E prima dată, dar respect decizia antrenorului. Echipa este într-o situaţie dificilă, lipsesc jucători şi trebuie să jucăm acolo unde ne pune antrenorul. Aşa cum spuneam, niciodată nu am mai jucat pe acest post, este diferit. Ai o suprafaţă limitată de teren pe care să acţionezi acolo pe partea dreaptă. Ca atacant, ai mai multă libertate, ai un singur adversar în faţă, pe când, ca mijlocaş, ai şi sarcini defensive“, a explicat Stromajer.

Victoria, ţinta pandurilor

Deşi obiectivul echipei Pandurii pentru sezonul 2007-2008 este clasarea pe locurile 5-8, gruparea din Târgu Jiu se zbate acum să iasă din zona retrogradării. O victorie la Mioveni, aşteptată de zece etape, i-ar scoate pe gorjeni din zona nisipurilor mişcătoare. „Nu mă gândesc atât de departe, la cupe europene. Mă gândesc doar la aceste patru meciuri care mai sunt. Aş vrea să le câştigăm pe toate, acum acesta este cel mai important obiectiv al nostru. Am avut această serie de meciuri fără victorie, deşi am jucat bine. Sper ca acum să obţinem victorii, este foarte important“, a afirmat slovenul.
Speranţele ieşirii din criză a pandurilor se leagă de cele patru jocuri rămase din acest an, cu Dacia Mioveni şi Oţelul Galaţi, în deplasare, Gloria Bistriţa şi „U“ Cluj acasă, oficialii echipei dorindu-şi să încheie anul cu cel puţin 22 de puncte în clasament. „În aceste patru meciuri se pot întâmpla lucruri bune şi ne putem reveni. Lupta pentru evitarea retrogradării nu s-a încheiat. Am pierdut unele meciuri, dar trebuie să recuperăm aceste puncte în partidele rămase. 22 de puncte până la sfârşitul anului este un obiectiv realizabil. Orice este posibil în fotbal. Sper să facem aceste puncte, dar trebuie să jucăm“, a susţinut Stromajer.
Acesta consideră că există premise pentru un succes la Mioveni, chiar dacă Dacia joacă altceva sub comanda lui Sorin Cîrţu. „Dacia Mioveni este o echipă bună, joacă bine după ce a schimbat antrenorul, dar, aşa cum spuneam, dacă vom obţine trei victorii, vom urca în clasament. În ultimele trei meciuri nu am pierdut, nu am luat gol la Steaua, s-a schimbat ceva. Sper să o ţinem tot aşa şi să câştigăm. Avem nevoie şi de noroc, pentru că        ne-a lipsit în ultimul timp. Avem şanse să câştigăm“, crede Stromajer.

Pandurii se „rup“ pe capete

Pe lângă Adi Popescu, aflat în recuperare după fractura de peroneu suferită la Timişoara, şi Vasilache a spus adio acestui an, după ce ruptura fibrilară suferită în cantonamentul de la Herculane a recidivat. Păcurar şi Vintilescu îngroaşă lista pandurilor cu rupturi fibrilare, aceştia având şanse să revină pe teren abia la meciul cu Gloria Bistriţa. „Vasilache nici nu a intrat bine, că a şi resimţit dureri. Nu mai prinde nici un meci în acest an, iar Păcurar este posibil să intre cu Gloria Bistriţa dacă recuperarea decurge bine“, a spus antrenorul Eugen Neagoe. Tehnicianul nu poate conta la Mioveni nici pe Iordache şi Rusu, ambii suspendaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS