21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, lideră şi cu rezervele

Oltchim, lideră şi cu rezervele

Antrenorul liderei Ligii Naţionale nu a părut surprins de faptul că mecanismul a funcţionat bine şi fără piesele de bază, dar îşi doreşte foarte mult să abordeze viitoarele meciuri din Liga Campionilor în efectiv complet.  

Antrenorul Oltchimului, Gheorghe Tadici, nu a tunat şi fulgerat după succesul înregistrat de echipa sa la Constanţa, scor 31-26, aşa cum se aştepta multă lume, chiar dacă diferenţa de scor nu a fost concludentă. Tadici s-a declarat mulţumit şi a afirmat că va încearca să dozeze efortul elevelor sale, care ar trebui să atingă vârful de formă la sfârşitul lunii, când sunt programate calificările pentru grupele Ligii Campionilor
„Am jucat la Constanţa fără o serie de titulare, iar altele din teren au avut probleme medicale. În aceste condiţii, sunt mulţumit de rezultat şi de joc. E adevărat că am avut o partidă dificilă, cu o echipă constănţeană care a dorit mult să producă surpriza. Aţi văzut, Mitică Muşi (antrenorul celor de Tomis Constanţa – n.r.) a încercat să o dea şi pe arbitraj. Îi recomand să o lase mai moale. Nu are dreptate, eliminările au fost corecte, iar el trebuia să fie eliminat cu mult înainte, când a intrat pe teren. Anul trecut le-am dat 13 goluri diferenţă la Constanţa şi 24 la Vâlcea. Puteam şi acum mai mult, dar nu avea rost să forţăm“, a spus antrenorul campioanei României. „Ne aşteaptă două deplasări dificile în campionat, la Brăila şi Galaţi, iar peste patru zile cele două meciuri din Supercupa Europei, apoi partidele cruciale din Liga Campionilor. Sper să se rezolve problemele medicale şi să contăm pe cât mai multe titulare. E foarte important pentru noi să ajungem în grupe“, a completat Gheorghe Tadici.

„Meiroşu a reacţionat bine la critici“

Gheorghe Tadici a lăudat prestaţia din ultima partidă a Adinei Meiroşu, pe care o criticase înainte de debutul campionatului, şi crede că tânăra Adriana Ţăcălie va fi o soluţie în scurt timp: „Adina a jucat bine la Constanţa, cred că a reacţionat aşa cum trebuia la critici. A înţeles că nu mă interesează numele handbalistelor, ci ceea ce arată ele pe teren. Ţăcălie este încă speriată că a ajuns la echipa mare. Nu am apucat să o avem la antrenamente, pentru că a fost la lotul naţional. Mie îmi place această jucătoare, are talent cu carul. Am folosit-o şi inter, şi în centru, şi cred că undeva, în luna martie a anului viitor, va fi o soluţie pentru Oltchim la meciurile importante“, a punctat Tadici.

Steluţa Luca se simte din ce în ce mai bine

Lidera Oltchimului, Steluţa Lazăr Luca, a lipsit în primele două etape din Liga Naţională, după o accidentare la spate, dar aceasta este convinsă că va reveni în teren la meciurile importante din finalul acestei luni. „Mă simt din ce în ce mai bine. Cred că am scăpat de o eventuală intervenţie chirurgicală. Mi-a făcut foarte bine tratamentul de la Viena, injecţiile parcă mi-au luat durerea cu mâna. Zilele următoare voi termina cu recuperarea şi voi face antrenamente. Atunci voi vedea cum reacţionez la efort prelungit. Sper să fie bine şi să pot juca în Supercupa Europei şi Liga Campionilor. Una peste alta, fetele s-au descurcat bine şi fără mine, au obţinut două succese. Dacă vom fi sănătoase, putem repeta parcursul din sezonul trecut, să terminăm campionatul cu maximum de succese, chiar dacă Brăila, Galaţiul şi Braşovul s-au întărit“, a spus Steluţa Luca. 
La polul opus se află Valentina Ardean Elisei, altă handbalistă pe care nu s-a putut conta în debutul sezonului, care va face astăzi o nouă investigaţie medicală la Bucureşti. „Va merge la tomograf pentru a vedea exact dacă este refăcută sau nu. Elisei este o jucătoare de bază, o vreau în teren cât mai repede“, a punctat Gheorghe Tadici.

Începe campania „prelungirea contractelor“

În următoarea perioadă, conducătorii de la CS Oltchim Râmnicu Vâlcea au o nouă misiune importantă: să le convingă pe „galacticele“ cărora le expiră contractele să semneze noi angajamente. Pe doi ani au semnat deja Ionela Gâlcă, Narcisa Lecuşanu, Valentina Ardean Elisei, Luminiţa Huţupan Dinu şi patru jucătoare de la Zalău: Ramona Maier, Valeria Motogna, Tereza Tamaş şi Roxana Gatzel. Cele patru foste componente ale Silcotubului nu par a avea probleme, în timp ce „Huţu“ şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU