27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Punct cu emoţii

Liga a II-a

IS Câmpia Turzii            0
CSM Vâlcea         0

Stadion „Industria Sârmei“, spectatori: 800.
IS Câmpia Turzii: Perianu – Perde, Timar, Gh. Bar, Costea – Szilagy, Molnar (’58, Văscan), Ghenţi (’68, Sântejudean), Gheţi – Ţiplea, Biro (’74, Velencsz). Antrenor: Alpar Meszaros.
CSM: Râmniceanu – Stanca, Vişa, Cilean, Cercel – Sg. Popescu (’46, Melcea), Therry, Pasăre (’68, Lungan), Onofrei – Vidakovic, Boroiban (’89, D. Şerban). Antrenor: Marian Bondrea.
Au arbitrat: D. Istrate – R. Ghingulean, V. Marinescu.

CSM a remizat la Câmpia Turzii, după o partidă în care gazdele au cerut patru lovituri de la 11 metri.

CSM Vâlcea s-a prezentat cu lecţia bine învăţată la Câmpia Turzii. Oltenii au stat bine aşezaţi în apărare şi au încercat să puncteze pe contraatac, pasând mult, aşa cum le ceruse profesorul Marian Bondrea. Tehnicianul craiovean a fost conservator şi a făcut o singură schimbare în primul unsprezece faţă de victoria cu Hunedoara, în teren intrând Sergiu Popescu în locul lui Melcea. În poartă a intrat tot juniorul Râmniceanu, cel care a avut o primă intervenţie excepţională încă din minutul şapte, atunci când l-a blocat in extremis pe Ţiplea, scapăt singur spre poarta sa. În minutul 38, gazdele au cerut penalti la intervenţia lui Râmniceanu la Gheţi, dar centralul bucureştean Dragoş Istrate a făcut semn că jocul poate continua. La pauză a fost 0-0, dar vâlcenii puteau intra la cabine în avantaj dacă Boroiban, scăpat singur pe partea dreaptă, nu se grăbea şi continua pătrunderea în loc să şuteze.

Gazdele au acuzat arbitrajul

Mitanul secund a continuat cu un scenariu asemănător. Gazdele au presat mai mult şi au ameninţat poarta CSM-ului, cerând trei lovituri de la punctul cu var. Singura fază discutabilă a fost în minutul 78, atunci când Cercel a intervenit la Perde în suprafaţa de pedeapsă. Arbitrul a considerat că nu a fost fault, decizie care l-a scos din sărite pe tehnicianul gazdelor, Alpar Meszaros, care a fost trimis în tribună pentru proteste.
„A fost arbitraj cu dedicaţie, pentru Vâlcea. Trebuia să câştigăm la cum au decurs ostilităţile“, a tunat la finele întâlnirii Meszaros, contrazis de organizatorul de competiţii al vâlcenilor, Jean Turmacu: „Au stat numai să ceară lovituri de la unsprezece metri în loc să joace. Nu a furat nimeni la Câmpia Turzii“.
În minutul 90, CSM Vâlcea putea da marea lovitură. Atacantul sârb, Nemanja Vidakovic, a scăpat singur de la mijlocul terenului, dar cursa l-a epuizat şi finalizarea a fost slabă. Elevii lui Bondrea au ajuns la plus 1 în clasamentul adevărului şi aşteaptă primul derbi al seriei a II-a, care va avea loc sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, contra celor de la Gaz Metan Mediaş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS