14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie preţioasă pentru panduri

Victorie preţioasă pentru panduri

Patru puncte din două meciuri şi trupa lui Eugen Neagoe se poate lăuda că a început bine campionatul.

Liga I

Pandurii – Oţelul 1-0
Stadion „Municipal“, spectatori: 6.000.
A marcat:
L. Mihai ’55.
Pandurii: Guso – Mândrean, Ad. Rusu, Chibulcutean, Djapka – Ad. Popescu (’77, M. Voicu), Vancea (’67, Fl. Stângă), Păcurar, I. Iordache – L. Mihai, Al. Piţurcă (’63, Stromajer). Antrenor: Eugen Neagoe.
Oţelul: Gribauskas – Sârghi, Nogo, Jelev, Ratnikov – Szekely (’72, Beganski), Paraschiv, Giurgiu, Boghiu (’56, Gado) – Labukas (’85, Elek), E. Jula. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Ad. Popescu, L. Mihai, Păcurar / Ratnikov (’29 şi ’45), Szekely, Nogo, Jelev.
Cartonaş roşu: Ratnikov (’45).
Au arbitrat: Andrei Ioniţă – Sorin Caia, Mircea Toderici.

În ciuda terenului greu din cauza ploii, cele două echipe au oferit un spectacol frumos asistenţei, ocaziile la cele două porţi fiind numeroase. Gorjenii au înscris în minutul 9, prin Alex Piţurcă, dar arbitrul a anulat golul pentru fault la portar. Două minute mai târziu, Szekely a pătruns în careu şi a şutat puternic la colţul lung, dar Adnan Guso a deviat uşor mingea, care a lovit bara laterală şi a revenit în joc. Pandurii au replicat prin şuturile lui Păcurar şi Ilie Iordache, însă Gribauskas a fost la post. Găleţenii au mai ratat o bună ocazie în minutul 23, când Jelev a executat o lovitură liberă, mingea a fost deviată de zid ajungând la Szekely, iar acesta n-a reuşit să-l învingă pe Guso din şase metri. În minutul 33, golul lui Liviu Mihai a fost anulat pe motiv de ofsaid, apoi, cu două minute înainte de finalul primei reprize, atacantul gorjenilor a reuşit să obţină un penalti după o imprudenţă a lui Nogo. Ilie Iordache a executat slab şi portarul Gribauskas a reţinut mingea.

Emoţii în prelungiri

Pandurii a început repriza a doua în forţă şi a avut două ocazii bune de a marca prin Alex Piţurcă (’49) şi Ilie Iordache (’52). Golul avea să vină însă două minute mai târziu, când Ad. Popescu a centrat de pe partea dreaptă, iar L. Mihai a înscris cu capul din marginea careului mic. După gol, elevii lui Eugen Neagoe au cedat iniţiativa moldovenilor, încercând să speculeze pe contraatac. Oaspeţii nu au profitat, având o singură ocazie prin Paraschiv (’70), care a trimis peste poartă din şase metri. Apoi, meciul a fost fragmentat din cauza faulturilor, gorjenii apărând cu succes avantajul minim de pe tabela de marcaj, deşi în minutele de prelungire le-a trecut glonţul pe la ureche. Jula, singur cu Guso, a fost blocat în momentul şutului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU