27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCătălin Gârd a câştigat turneul

Cătălin Gârd a câştigat turneul

Românul Cătălin Gârd a câştigat ieri turneul de tenis „Ţiriac – Recon“ de 10.000 de dolari, desfăşurat la Craiova, învingându-l în finală pe italianul Federico Torresi, în două seturi, scor 6-4, 6-2. Victoria gălăţeanului Gârd nu este deloc surprinzătoare, jucătorul de 27 de ani, numărul 392 mondial, fiind favoritul numărul 1 la cucerirea trofeului. Momentul-cheie al finalei a avut loc în setul doi, la scorul de 2-2. Românul a resimţit dureri la gât şi a cerut pauză pentru a primi îngrijiri medicale. Italianul Torresi a fost deranjat, crezând că adversarul său se preface pentru a-l scoate din ritm. La reluarea jocului, Cătălin a câştigat setul, profitând de nervozitatea lui Torresi, care a fost la un pas să-şi rupă şortul şi de câteva ori a dat cu racheta de pământ. Ultimele trei game-uri au fost o simplă formalitate, Gârd câştigând meciul.

 

A jucat cu Roddick la juniori

 

Povestea tenismenului gălăţean este interesantă. La juniori, Cătălin a participat la numeroase turnee internaţionale, la unele întâlnind mari jucători ai momentului, precum Andy Roddick sau Verdasco. Însă Gârd a abandonat tenisul un deceniu pentru a studia în SUA. Revenirea în „sportul alb“ a fost spectaculoasă, gălăţeanul cucerind în ultima vreme trei turnee internaţionale, la Bucureşti, la Piteşti şi, acum, la Craiova. Cătălin Gârd speră ca prin evoluţiile sale să atragă atenţia antrenorilor echipei de Cupa Davis a României, dar până atunci va încerca să acumuleze cât mai multe puncte în clasamentul ATP. Pentru cucerirea trofeului „Ţiriac – Recon“, Gârd va primi 1.300 de dolari şi 12 puncte ATP.

Cei doi finalişti de la simplu au mai fost premiaţi de organizatori, dar şi de oficialităţile locale.

În proba de dublu a turneului “Ţiriac – Recon”, câştigători au fost doi români, Cosmin Coteţ şi Bogdan Leonte, care au depăşit în finală perechea româno-italiană formată din Alexandru Raul Lazăr şi Federico Torresi, scor 6-3, 6-4.

Investitorii de la Recon, Marian Petcu şi Aurelian Enescu, intenţionează să organizeze un turneu şi mai puternic, de 25.000 de dolari. Până atunci, pe aceeaşi bază sportivă va fi găzduit peste puţin timp un turneu internaţional feminin, tot de 10.000 de dolari, dotat cu trofeul „Năstase – Distrigaz Sud“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS