13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSemifinala, văzută cu alţi ochi

Semifinala, văzută cu alţi ochi

„Pandurii“ văd diferit jocul de joi cu Rapid, din semifinalele Cupei României. Dacă pentru unii este un meci normal, pentru alţii reprezintă o premieră în cariera de jucător.

Ex-rapidistul Ciprian Vasilache şi-a fixat ca obiectiv, de când a semnat cu Pandurii Târgu Jiu,  accederea în cupele europene cu gruparea gorjeană prin intermediul Cupei României. Acum, oltenii sunt la un pas, semifinala cu Rapid, de o mare performanţă, finala competiţiei surprizelor. Vasilache pune echipa sa pe picior de egalitate cu deţinătoarea trofeului, Rapid, şi face uitate disensiunile sale cu tehnicianul giuleştenilor, Răzvan Lucescu: „Va fi meciul cu Rapid, echipă de la care am venit, nu vreau să demonstrez nimic, vreau doar să câştig. Şansele sunt egale, pentru că e un meci eliminatoriu, care ne avantajează pe noi. Este timpul ca Pandurii să elimine pe Rapid, şi nu Vasilache“.
Pentru mijlocaşul „pandurilor“ cu experienţă europeană, semifinala cu Rapid este un simplu joc, punctul slab al giuleştenilor fiind defensiva, lipsită de portarul Dani Coman. „Este un meci normal de Cupa României. Cred că mijlocul şi atacul sunt punctele lor forte. Dacă era Coman în poartă, puteam să pun şi apărarea, dar aşa, Coman era cel de-al patrulea fundaş al lor“, a spus Vasilache.

„Sper să-i năşim joi seară pe rapidişti“

Pentru Vintilescu, meciul de pe „Dan Păltinişanu“ este, deocamdată, apogeul carierei sale de fotbalist. „Unul ca mine nu a avut posibilitatea să joace un asemenea meci. Se poate spune că are o însemnătate mare. Asta nu înseamnă că va interveni un blocaj psihic“, susţine Vintilescu.
Autor al celor două goluri din campionat care au ajutat Pandurii să remizeze cu Rapid, Vintilescu doreşte să-i „omoare“ şi în Cupa României pe bucureşteni. „Nu sunt călăul lor, nu      le-am făcut nimic rău. Am câştigat două puncte la care unii nu s-au aşteptat. Nu a murit nimeni. O să moară de oftică dacă îi vom elimina din Cupa României. Sper să-i năşim joi seară!“, spus Vintilescu. Acesta consideră că o eventuală eliminare a „pandurilor“ în această fază nu ar fi o tragedie: „Ar fi trist dacă am fi eliminaţi. Dacă ar ieşi ei din Cupa României ar fi tragedie în Giuleşti. Există o şansă, să credem ea“.

Neagoe vede echipa sa favorită la penaltiuri

Echipa Pandurii Târgu Jiu este pregătită din toate punctele de vedere pentru jocul cu Rapid, chiar să ajungă şi la loviturile de departajare. Oltenii s-au calificat în această fază după ce au învins la penaltiuri pe Jiul Petroşani şi în prelungiri pe Dinamo şi FC Naţional. „Nici nu contează când dai gol, ci cine merge mai departe. Se poate să fie prelungiri şi lovituri de la 11 metri, dar o singură echipă merge mai departe. Avem jucători care execută foarte bine loviturile de departajare. Dacă vom ajunge acolo, nu vom avea nici o problemă“, crede Neagoe.
Tehnicianul oltenilor consideră că absenţa lui Dani Coman din poarta Rapidului este un avantaj pentru echipa sa: „Coman este unul dintre portarii echipei naţionale. Este bine dacă nu joacă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS