13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, mielusei afara

Gorjenii, mielusei afara

Liga I


Unirea Urziceni – Pandurii        1-0


• Stadion „Unirea Valahorum“, spectatori 3.000.


• A marcat: C. Petre ’27.


Unirea: Stelea – Epaminonda, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu – C. Petre, V. Negru, Paduretu, Cr. Constantin (’70, Onofras) – Mara (’77, Szekely), B. Stancu (’90, Balauru). Antrenor: Dan Petrescu.


Pandurii: Guso – Popete, Rus, Chibulcutean, Dragomir – Vasilache (’46, Ad. Popescu), Stânga (’46, I. Iordache), Vancea, Orac (’65, Vintilescu) – Pacurar – L. Mihai. Antrenor: Eugen Neagoe.


• Cartonase galbene: Bordeanu, Onofras (2) / L. Mihai.


• Cartonas rosu: Onofras (’87).


• Au arbitrat: V. Sandu – M. Nagy, I. Cojocaru.


Cenusareasa meciurilor din deplasare in Liga I, Pandurii Târgu Jiu nu si-a depasit conditia nici in meciul de la Urziceni, amânând câstigarea vreunui punct pe teren strain in acest an.


Prudent, Neagoe a trimis in teren o formula mai degraba defensiva, cu un singur vârf, Liviu Mihai, care trebuia sprijinit din linia mediana de Pacurar, promovat printre titulari de golul din meciul cu Otelul. Unirea s-a napustit din start spre buturile lui Guso si a obtinut doua cornere in primele minute de joc. Elevii lui Neagoe au echilibrat treptat jocul si o combinatie pe partea dreapta dintre Vasilache si Popete a fost finalizata de ultimul la coltul lung, fara emotii insa pentru Stelea.


„Leii“ din Urziceni si-au aratat coltii in minutul 15, când C. Petre a sutat din sase metri in blocaj, iar Stancu l-a imitat, irosind o ocazie monumentala, trimitând peste poarta din apropiere. Apararea compacta a oaspetilor i-a obligat pe fotbalistii „Bursucului“ sa incerce poarta de la distanta, V. Negru si Mara fiind imprecisi. „Pandurii“ au facut spectacol in minutul 25, când Vasilache a inventat o „foarfeca“ la centrarea lui Orac, dupa o inlantuire de pase pornita din careul gorjenilor, mingea trecând peste transversala.


Mai pragmatic, C. Petre a continuat tirul de la distanta si i-a iesit in minutul 27. Un sut de la 25 de metri lateral dreapta l-a surprins in fata pe Guso si mingea a poposit in plasa bosniacului. Replica oltenilor a fost palida, Pacurar incercându-l pe experimentatul Stelea cu un sut slab de la marginea careului (’39). Unirea putea pleca la cabine cu doua goluri avantaj, Guso opunându-se la doua lovituri de cap ale jucatorilor gazda, din interiorul careului.


Oltenii, lipsiti de eficienta


Eugen Neagoe a incercat sa dinamizeze atacul si a epuizat rapid toate schimbarile in primul sfert de ora al reprizei secunde. Adi Popescu, Iordache si Vintilescu trebuia sa aduca un plus in jocul echipei, dar nu au reusit mai mult decât sa impinga jocul in jumatatea gazdelor. Doi dintre jucatorii nou-intrati au conlucrat pentru ocazia din minutul 67, când Iordache a reluat cu latul centrarea lui Adi Popescu de pe dreapta, dar Stelea a fost la post.


„Pandurii“ si-au asumat din ce in ce mai multe riscuri atacând, iar spatiile din defensiva au fost speculate de gazde. Mara a patruns pe centru, l-a driblat pe Guso, dar a iesit cu balonul in afara terenului (’70), iar B. Stancu, câteva minute mai târziu, a sutat dintre Rus si Chibulcutean, insa bosniacul a respins in corner. Vintilescu l-a tintit pe Rus, urcat in avanposturi sa-si ajute echipa, si centralul Viorel Sandu a pus capat celei de-a treia deplasari a „pandurilor“ fara nici un punct câstigat, chiar daca Unirea a jucat in inferioritate pret de câteva minute dupa eliminarea lui Onofras.


„Ne-a lipsit determinarea. Din pacate, baietii au intrat prea relaxati, probabil au crezut ca s-a terminat campionatul si suntem lipsiti de orice griji. Campionatul inca se joaca, mai sunt de disputat zece etape si daca nu vom fi aceiasi ca pâna acum probabil vom avea probleme. A fost un joc in deplasare echilibrat, am venit sa jucam fotbal, nu ne-am baricadat, nu am venit sa facem antijoc. Am primit acel gol de la distanta, nu a iesit nimeni acolo sa-l blocheze pe Petre. Am fortat sa intoarcem jocul in repriza a doua, am avut si ocazii, au avut si ei…“ a spus Neagoe la finalul partidei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII