30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportStefanescu a tras linie

Stefanescu a tras linie

Directorul tehnic al Stiintei s-a declarat multumit de evolutia alb-albastrilor din meciul cu Rapid, factorii notati cu plus determinându-l sa creada ca juvetii vor face un meci bun si cu Dinamo, dar si cu viitoarele adversare.


Chiar daca alb-albastrii au reusit sa plece doar cu un punct din Giulesti, oficialii Stiintei echivaleaza rezultatul final cu o victorie, in primul rând pentru ca Rapid este o forta la ora actuala, apoi pentru ca jocul craiovenilor a crescut simtitor. In urma unei analize amanuntite, Costica Stefanescu a tras concluzia ca Universitatea se afla pe o linie ascendenta in ultima perioada. Acest lucru nu l-a facut insa sa jubileze, pentru ca, in opinia sa, este foarte greu sa mentina si sa imbunatateasca potentialul echipei intr-un timp foarte scurt, mai ales ca duminica urmeaza alta disputa de foc, cu Dinamo. De aceea, directorul tehnic este convins ca Dorel Stoica si compania vor mai avea evolutii fluctuante, mai ales ca relatiile de joc nu sunt atât de bine sudate.


„Este un punct câstigat, important, ar fi putut fi trei, dar ne multumim si cu acest rezultat tinând cont ca am jucat in Giulesti. Spuneam inainte ca Rapid este o echipa cu câtiva jucatori de valoare, s-a vazut acest lucru in repriza a doua, este adevarat ca pe fondul scaderii potentialului nostru si al ajutorului primit din partea arbitrilor. Am spus-o si o repet, echipa noastra este foarte tânara, acesti baieti pot sa faca jocuri bune, dar pot aparea si sincope. Ceea ce este important, se observa o crestere a calitatii jocului si ne dorim ca, in continuare, sa pastram aceasta linie“, a spus Stefanescu.


Juvetii nu sunt copti


Costica Stefanescu a recunoscut ca in meciul cu Rapid au existat si câtiva factori negativi, cum ar fi caderea fizica a unor jucatori in partea a doua a jocului, dar si faptul ca nu au reusit sa treaca, din punct de vedere psihic, peste momentele de presiune la care au fost supusi. De altfel, „strategul“ Universitatii a afirmat ca se lucreaza din plin la imbunatatirea starii de spirit si la crearea unei personalitati de invingator.


„In meciul cu Rapid am constatat si factori negativi. A fost o cauza psihologica, având 1-0 la pauza, nu am reusit sa mentinem rezultatul, si asta pentru ca jucatorii nu au reusit sa treaca peste presiunea exercitata de jucatorii Rapidului. Au fost si niste probleme fizice la câtiva dintre jucatori, in plus, arbitrajul a jucat un rol important. Suntem inca departe de ceea ce ne dorim. Incercam sa abordam in discutiile cu ei toate aspectele importante ale jocului, atât cele tehnico-tactice, cât si problema psihica, aceasta jucând un rol foarte important. In aceasta saptamâna incercam sa corectam toti acesti factori“, a punctat directorul tehnic al Stiintei.


Va fi greu cu Dinamo


Cu toate ca alb-albastrii sunt pe „val“, Costica Stefanescu este convins ca va fi greu meciul de duminica, cu Dinamo, insa, tinând cont de rivalitatea dintre cele doua grupari, este convins ca publicul craiovean va asista la un spectacol frumos.


„Cu Dinamo este o alta partida, un alt istoric. Fiecare joc are specificul lui. Este un meci extrem de important pentru viitorul acestei echipe, pentru ca incercam sa crestem ritmul si sa tinem pasul cu celelalte competitoare. Meciul cu Dinamo este foarte dificil, pentru ca intâlnim o echipa buna, iar rezultatul este important atât pentru configuratia clasamentului, cât si pentru moralul fiecarui jucator. Trebuie sa adunam puncte la fiecare meci, deci, tinând cont ca jucam pe teren propriu, trebuie sa câstigam. Luând in considerare si rivalitatea dintre Universitatea si Dinamo, sper sa iasa o partida de calitate“, a spus „strategul“ Universitatii.


Nu se teme de arbitraj


Capitanul „Craiovei Maxima“ nu a improscat cu noroi arbitrajul românesc dupa „episodul“ petrecut in meciul cu Rapid si, cu toate ca semnalul de alarma a fost tras, directorul tehnic al Stiintei a exclus varianta unui complot, catalogând erorile de arbitraj drept omenesti. Acest fapt l-a determinat sa creada ca, in partida cu elevii lui Mircea Rednic, nu vor mai fi probleme din partea brigazii de arbitraj si ca totul se va decide doar pe terenul de joc.


„In general, evit sa plec cu aceasta idee preconceputa de a avea probleme cu arbitrajul. Consider ca si ei sunt oameni, pot prinde o zi proasta si pot gresi, dar, totusi, avem datoria sa tragem semnalul de alarma atunci când erorile sunt evidente. Sper ca rezultatul sa nu fie influentat de nici un alt factor, totul trebuie sa se decida pe teren. Cine este mai bun sa câstige“, a conchis Stefanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII