27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportJuventus, intre titlu si retrogradare

Juventus, intre titlu si retrogradare

„Batrâna Doamna“ a câstigat campionatul, dar se afla in centrul unui mare scandal si risca sa fie trimisa in divizia secunda de Federatia Italiana de Fotbal.


Formatia la care evolueaza internationalul român Adrian Mutu, Juventus Torino, a câstigat duminica, pentru a 29-a oara in istoria sa, titlul de campioana a Italiei. In runda a 38-a din Serie A, Junetus a invins duminica, la Bari, pe Reggina, cu 2-0 (Trezeguet ‘23, Del Piero ‘90+1). Mutu a fost rezerva si nu a intrat pe teren.


Juventus a avut la sfârsitul campionatului un avantaj de trei puncte fata de a doua clasata, AC Milan, la rândul ei invingatoare duminica, 2-1 pe teren propriu, in fata formatiei AS Roma. Acesta este al doilea titlu consecutiv cucerit de torinezi cu antrenorul Fabio Capello pe banca. In ciuda acestui succes, Juventus, echipa aflata in centrul unui mare scandal, dupa ce presa a dezvaluit influenta pe care fostul sau director general, Luciano Moggi, o avea asupra conducerii arbitrajului italian, risca sa fie sanctionata drastic de federatia italiana de fotbal, care ar putea decide chiar retrogradarea „Batrânei Doamne“ in divizia secunda.


Capello ar ramâne la Juventus


Antrenorul Fabio Capello a anuntat ca doreste sa ramâna si in sezonul viitor la Juventus Torino. „Nu am nici un motiv sa plec de la acest club, unde ma simt bine. Cred ca voi ramâne la Juventus. Ma simt foarte legat de Juventus si ma consider, totodata, foarte norocos sa antrenez o astfel de formatie“, a spus Capello. Tehnicianul italian este dorit, potrivit presei din Peninsula, de mai multe formatii, printre care Inter Milano si Real Madrid.


Capello a opinat ca succesul obtinut de Juventus este pe deplin meritat, in ciuda scandalului izbucnit in jurul gruparii de pe „Delle Alpi“. „Aceasta sarbatoare a noastra este pe deplin meritata, pentru ca avem o echipa care a ramas pe primul loc doi ani la rând. Nici o alta echipa nu a realizat ceea ce am facut noi. Elevii mei au demonstrat pe teren ca stiu sa treaca peste momentele grele si s-au mobilizat chiar si dupa ce am facut cinci egaluri consecutive. Repet, am fost 76 de partide la rând lideri, iar suporterii trebuie sa fie mândri de noi pentru aceasta performanta“, a spus Capello.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS