21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportInter a câstigat Cupa Italiei

Inter a câstigat Cupa Italiei

Inter Milano – AS Roma 3-1 (in tur, 1-1)


• Stadion „Giuseppe Meazza“, spectatori: 49.557.


• Au marcat: Cambiasso ‘6, Cruz ‘45+1, Martins ‘76 / Nonda ‘80.


Inter: Julio Cesar – J. Zanetti, Materazzi, Samuel, Favalli – Figo (‘80, Kily Gonzalez), Pizarro, Cambiasso, Stankovic (‘58, Solari) – Cruz, Adriano (‘66, Martins). Antrenor: Roberto Mancini.


AS Roma: Doni – Panucci, Bovo, Chivu (‘10, Kuffour), Cufre – Dacourt, Kharja (‘75, Nonda) – Rosi, Tommasi, Mancini – Okaka (‘54, Totti). Antrenor: Luciano Spalletti.


• Cartonase galbene: Pizarro, Materazzi / Kharja, Rosi, Bovo.


• A arbitrat: Domenico Messina.


Internazionale Milano a câstigat, pentru a doua oara consecutiv, Cupa Italiei, dupa ce, joi seara, a invins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formatia AS Roma, in mansa a doua a finalei competitiei. In tur, cele doua echipe terminasera la egalitate, 1-1.


Pe stadionul „Giuseppe Meazza“ din Milano, Inter a deschis scorul in minutul 6, prin Esteban Cambiasso, si si-a majorat avantajul in minutul 45+1, gratie reusitei unui alt argentinian, Julio Cruz. In repriza a doua, nigerianul Martins a marcat pentru 3-0, in minutul 76, iar congolezul Nonda a inscris golul de onoare al Romei cu zece minute inainte de final.


Cristian Chivu a fost titular la Roma si s-a accidentat in minutul 10, fiind inlocuit de Kuffour. La formatia din capitala Italiei a revenit Francesco Totti, dupa 81 de zile de când s-a accidentat, el fiind introdus pe teren in minutul 54.


In urma cu unsprezece luni, pe 15 iunie 2005, Inter câstiga Cupa Italiei, tot dupa o finala cu Roma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS