21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTintesc primul succes european

Tintesc primul succes european

Cupa UEFA


Middlesbrough – FC Sevilla


• Stadion „Philips“, Eindhoven, astazi, ora 21.45 (TVR 1, in direct).


• Formatii probabile:


Middlesbrough: Schwarzer – Riggott, Southgate, Queudrue, Parnaby – Rochemback, Boateng, Downing, Taylor – Hasselbaink, Viduka. Antrenor: Steve McClaren.


FC Sevilla: Palop – Javi Navarro, Castedo, Daniel, Escude – Marti, Maresca, Puerta, Jesus Navas – Saviola, Kanoute. Antrenor: Juande Ramos.


• Vor arbitra: Herbert Fandel – Carsten Kadach, Volker Wezel. Rezerva: Florian Meyer (toti din Germania).


Nici una dintre cele doua echipe care se vor infrunta in aceasta seara, pe arena „Philips“ din Eindhoven, nu are in palmares vreun titlu in competitiile intercluburi de pe „Batrânul continent“.


Finala Cupei UEFA se va disputa in aceasta seara, pe arena „Philips“ din Eindhoven, intre doua echipe, FC Sevilla si Middlesbrough, care nu au mai ajuns niciodata in aceasta faza a competitiei. La inceputul actualei editii a celei de-a doua competitii europene intercluburi, cele doua echipe nu erau cotate cu sanse prea mari la cucerirea trofeului.


FC Sevilla si Middlesbrough au disputat in actuala stagiune a Cupei UEFA câte 14 meciuri, fiecare dintre cele doua echipe câstigând opt partide. Sevilla a inregistrat patru remize si doua infrângeri, in timp ce englezii au reusit doua remize, pierzând de patru ori. Sevilla a invins, printre altele, pe Besiktas (3-0), Lokomotiv Moscova (1-0, 2-0), Zenit (4-1), Lille (2-0) si Schalke (1-0).


Middlesbrough a trecut de Grasshoppers (1-0, la Zurich), a remizat cu semifinalista de anul trecut, AZ Alkmaar (0-0, in Olanda), a invins la Stuttgart (2-1), pe AS Roma (1-0) si a obtinut doua calificari miraculoase, 4-1 cu Basel si 4-2 cu Steaua, de fiecare data dupa ce a fost condusa pe teren propriu.


Kanoute si Navarro reintra la Sevilla


FC Sevilla si-ar putea sarbatori centenarul cu un titlu european, reeditând astfel succesul din 2004 a altei echipe spaniole, FC Valencia. Jose Maria del Nido, presedintele clubului FC Sevilla, a spus ca formatia iberica trebuie sa fie in vârf de forma daca vrea sa câstige primul sau trofeu european. Del Nido crede ca finala nu are o favorita clara, sansele de câstigare a trofeului fiind egale.


„Middlesbrough este un adversar periculos. Ei au eliminat echipe importante ca Stuttgart, Steaua Bucuresti si AS Roma si, daca au ajuns in finala, ei merita sa fie aici“, a spus Jose Maria del Nido.


„Meciul va fi decis de echipa care va face mai putine erori, va lua cele mai bune decizii si nu se va lasa prada nervilor“, a opinat portarul Andres Palop.


In echipa iberica vor reintra atacantul Frederic Kanoute, care revine dupa o accidentare, si Javi Navarro, care si-a ispasit suspendarea. Fundasul sârb Ivica Dragutinovic si alt aparator, Pablo Ruiz, sunt incerti.


Schwarzer va apara poarta lui „Boro“


Middlesbrough este abia la al doilea sezon european din istoria sa, precedenta participare intr-o competitie internationala datorându-se câstigarii Cupei Ligii Angliei, in 2004. In stagiunea trecuta, formatia pregatita de Steve McLaren a parasit competitia in faza optimilor, fiind eliminata de finalista Sporting Lisabona.


In partida din aceasta seara, „Boro“ are sanse mari sa beneficieze de aportul portarului australian Mark Schwarzer, care a suferit o fractura la maxilar in urma cu câteva saptamâni, in cursul partidei din semifinalele Cupei Angliei, pierduta in fata lui West Ham United (0-1). Conducerea lui Middlesbrough se temea initial ca goal-keeper-ul australian va rata intregul sezon, inclusiv turneul final al Cupei Mondiale, Schwarzer fiind titularul selectionatei „Tarii cangurilor“.


„Speram ca Mark va fi OK pâna la ora jocului. Totul depinde de ceea ce vor spune medicii, dar toti suntem increzatori ca el va fi apt sa dispute finala“, a spus antrenorul secund al lui „Boro“, Steve Round.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS