21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorii la limita pentru Olanda si Bulgaria

Victorii la limita pentru Olanda si Bulgaria

Reprezentativele de fotbal ale Olandei si Bulgariei, doua dintre adversarele României in preliminariile Campionatului European din 2008, au câstigat la limita partidele amicale pe care le-au disputat miercuri seara.


Echipa pregatita de Marco Van Basten a invins pe teren propriu, cu 1-0, selectionata Ecuadorului, prin golul marcat in minutul 48 de Dirk Kuijt, care a reluat in poarta, din interiorul careului, o minge centrata de Robben. Acelasi Kuijt, dar si Van Bommel au mai ratat alte ocazii de gol in repriza a doua.


La Skopje, selectionata Bulgariei s-a impus, tot cu 1-0, in fata Macedoniei, gratie reusitei lui Martin Petrov, din minutul 29, mijlocasul invingându-l pe portarul gazdelor cu un sut de la distanta. Atacantul macedonean Goran Pandev a ratat in finalul meciului o ocazie mare de gol.


Alta echipa care face parte din aceeasi grupa cu România in preliminariile Euro 2008, Luxemburg, a jucat numai 64 de minute cu Belgia, meciul fiind intrerupt de arbitru la scorul de 0-2, din cauza ninsorii abundente.


La rândul ei, selectionata Belarusului a fost invinsa cu scorul de 5-4, dupa executarea loviturilor de departajare, de Finlanda, in cadrul unui turneu international in Cipru. Dupa 90 de minute de joc, scorul a fost egal, 2-2. Belarus a avut un avantaj de doua goluri, dupa reusitele lui Kornilenko (’36) si Skhabara (’54), dar a fost egalata in final, când Finlanda a inscris prin Riihilahti (’82) si Forssell (’90).


De asemenea, echipa nationala a Albaniei a fost invinsa miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, de reprezentativa Lituaniei, intr-un meci amical disputat la Tirana. Golul gazdelor a fost marcat de Aliaj (’38), in timp ce pentru oaspeti au inscris Savenas (’39) si Danilevicius (’45).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS