21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPiturca nu se imbata cu apa rece

Piturca nu se imbata cu apa rece

Selectionerul României sustine ca victoria obtinuta de tricolori in partida cu Slovenia nu este importanta, deoarece echipa pregatita de Branko Oblak va fi mult mai periculoasa in meciurile oficiale din grupa G de calificare la Euro 2008.


In cadrul turneului amical din Cipru, echipa României a invins miercuri nationala Sloveniei, cu scorul de 2-0 (Mazilu, Pecnik – autogol), dupa ce cu o zi inainte trecuse de Armenia cu acelasi scor (goluri Maftei si Cocis). România si Slovenia fac parte din grupa G de calificare la Euro 2008, alaturi de Olanda, Bulgaria, Belarus, Albania si Luxemburg, si se vor intâlni pe 2 si 6 iunie 2007.


Dupa meciul de miercuri, selectionerul României, Victor Piturca, a opinat ca victoria obtinuta de tricolori nu este importanta, deoarece echipa pregatita de Branko Oblak va fi mult mai periculoasa in meciurile oficiale din grupa G. La rândul sau, selectionerul sloven, Branko Oblak, nu a parut prea afectat de infrângere, sustinând ca in meciurile oficiale jucatorii sai se vor concentra mai mult si vor fi mai agresivi.


Piturca: „Am luat pulsul adversarilor“


Victor Piturca a spus ca turneul din Cipru a fost o reusita deoarece a testat multi jucatori si mai multe sisteme de joc. „Pentru mine este important ca am testat diferite variante de joc. Victoria din partida de miercuri nu este importanta, deoarece in meciurile de calificare Slovenia va fi un adversar mult mai periculos“, a spus Piturca.


Selectionerul României a adaugat ca in perioada urmatoare va analiza foarte atent prestatia fiecarui jucator al reprezentativei tricolore, dar si evolutia pe care au avut-o fotbalistii sloveni. „Nu trebuie sa uitam ca partida cu Slovenia a fost totusi un meci amical. Am inceput partida cu jucatorii pe care i-am folosit in ultimul timp. Eu zic ca a fost un test reusit. Am luat pulsul viitoarei noastre adversare, care este o echipa redutabila pe teren propriu si poate sa puna probleme. Vom analiza foarte bine prestatia fiecarui fotbalist“, a spus Piturca.


Oblak: „A fost doar un joc amical“


Referindu-se la meciul de miercuri, cu România, selectionerul Branko Oblak a afirmat ca jucatorii care evolueaza in campionatul Sloveniei au aratat mai multe decât stranierii. „A fost doar un joc amical. In repriza a doua am jucat de la egal la egal, dar dezastrul a fost completat de acel autogol nefericit“, a comentat Oblak.


La rândul sau, capitanul reprezentativei României, Cristian Chivu, a spus ca victoria din partida de miercuri este buna pentru moralul tricolorilor. „Slovenia este o echipa buna. Din câte stiu eu, le-au lipsit câtiva jucatori, dar au dovedit ca sunt o formatie tehnica, agresiva, asa cum stiam. Cred ca am jucat foarte bine, am demonstrat ca putem sa ii invingem si, cu siguranta, vom fi increzatori in partidele oficiale impotriva lor“, a spus Chivu.


Dorinel Munteanu are regrete


România a inregistrat miercuri prima victorie in cele cinci meciuri disputate pâna in prezent in fata Sloveniei. Tot miercuri, mijlocasul Dorinel Munteanu a disputat partida cu numarul 130 pentru echipa nationala. La finalul meciului, Dorinel a spus ca ar fi fost mai bine daca tricolorii ar fi pierdut amicalul de miercuri, dar sa fi câstigat in schimb barajul pentru calificarea la CM 2002.


„Era mai bine sa-i invingem pe sloveni la barajul pentru Mondialele din 2002. Dar asta e viata. Cu siguranta vor fi mai puternici in preliminarii decât au fost in amicalul de miercuri“, a spus Dorinel Munteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS