28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSchimbarea locului de munca,

Schimbarea locului de munca,

Daca v-ati schimbat locul de munca si simtiti presiunea noii activitati nu trebuie sa uitati de colegi. Ca sa puteti sa lucrati la un nivel ridicat de profesionalism trebuie sa va incadrati in mediu, sa va adaptati colectivului si programului. Site-ul femina.ro ne arata care sunt pasii pe care trebuie sa-i facem pentru a ne integra la noul loc de munca, dar mai ales cu noii colegi. Inainte de toate, incercati sa evitati „bisericutele“. Nu bârfiti, pentru ca astfel vei deveni urmatoarea tinta a colegilor dumneavoastra. Chiar daca aveti unele antipatii, trebuie sa le pastrati pentru dumneavoastra, cel putin la inceput.


Nu criticati munca celorlalti daca nu aveti solutii. Este foarte usor sa aratati pe cineva cu degetul, insa nu este atât de simplu sa gasiti rezolvarea la orice problema. Chiar si micile observatii pe care le faci, incearca sa fie pe un ton cât mai neutru.


Nu va plângeti de cât de multa munca aveti! Chiar daca dumneavoastra sunteti indreptatita, cei din jur vor crede ca sunteti lenesa si va vor ocoli. Cine s-ar mai baza pe o persoana care nu face decât sa comenteze si sa isi plânga soarta?


Aveti grija la tonul pe care il folositi. Daca sunteti calma si ingaduitoare, colegii ar putea profita de pe urma bunatatii dumneavoastre. Daca, in schimb, ridicati tonul si tipati, veti fi catalogata drept isterica. Asa cum sustinea si Aristotel, calea de mijloc este cea mai buna: aratati ca stiti când sa lasati de la dumneavoastra si când nu.


Acordati atentie hainelor pe care le purtati la munca.


Daca nu este un mediu atât de sobru si va puteti imbraca mai lejer, trebuie sa o faceti cât mai decent, nu este nevoie sa va etalati toate topurile care va scot in evidenta bustul.


Refuzati si ocoliti avansurile. O relatie cu un coleg nu va face altceva decât sa dauneze muncii si imaginii dumneavoastra, sa dea nastere la bârfe si sa va complice viata intr-un mod inutil.


Incercati sa fiti cât mai sociabila si prietenoasa. Daca la inceput aveti impresia ca nu prea aveti despre ce vorbi cu colegii dumneavoastra, porniti de la munca pe care o faceti in comun. Nu faceti prea multe confidente, insa incadrati-va in grup, va va fi mai usor mai târziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS