25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Stiri IT&C

Atacurile on line cresc spectaculos


Cel mai nou studiu realizat de „Aladdin Knowledge Systems“, unul dintre liderii pietei solutiilor software de securitate, a demonstrat ca atacurile on line s-au triplat in 2005.


Dupa cum informeaza editia online a revistei Application Development Trends, numarul de spyware a crescut cu 213 la suta, fata de anul precedent, adica de la 1.083 de atacuri la mai mult de 3.389. Totodata, numarul atacurilor cu „troieni“ a inregistrat o crestere de 142 la suta, de la 1.455 la 3.521 de cazuri. Pe ultimul loc al acestui clasament se situeaza amenintarile create de virusi, numarul acestora crescând cu 56 la suta in 2005.


„Tendinta de crestere a spyware-urilor poate fi explicata prin inmultirea activitatilor retelelor criminale organizate care utilizeaza metodele computerizate in detrimentul celor traditionale. In continuare, pentru 2006 se preconizeaza o noua crestere a amenintarilor de acest gen, precum si a celor de „troieni“, care au ca tinta nu numai utilizatori privati, ci si companii“, a declarat Shimon Gruper, vicepresedinte al departamentului pentru tehnologie, in cadrul „Aladdin Knowledge Systems“.


Yahoo FIFA World Cup „aprinde“ febra microbistilor


Microbistii din intreaga lume par sa fie cuprinsi nu numai de „febra televiziunii“, suportul care mediatizeaza cel mai intens cea de-a 18-a editie a Campionatului Mondial de fotbal, ci si de „febra internetului“.


Dupa cum informeaza PR Newswire.co.uk, un studiu realizat, recent, de compania Score Netwoks a aratat ca site-ul Yahoo FIFA World Cup a inregistrat in prima zi a Campionatului Mondial peste cinci milioane de vizitatori.


Ulterior, traficul pe acest site, care are o interfata disponibila in noua limbi, s-a mentinut la aproximativ 4,4 milioane de vizitatori zilnic.


Studiul a mai demonstrat ca peste 400.000 de vizitatori au urmarit, pe 9 iunie, secvente video gasite pe site, inregistrate in timpul meciurilor.


Potrivit sursei citate, majoritatea vizitatorilor, adica 57 la suta, au folosit versiunea in limba engleza a site-ului, pe locul al doilea situându-se vorbitorii de spaniola, cu 14 procente, urmati pe locul al treilea de cei de japoneza, cu sase procente.


Specialistii preconizeaza ca cea mai mare audienta va fi inregistrata de Yahoo FIFA World Cup cu ocazia finalei campionatului, programata pentru 9 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS