30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalOferta educaţională a Facultăţii de Teologie din Craiova

Oferta educaţională a Facultăţii de Teologie din Craiova

Facultatea de Teologie din Craiova şi-a expus astăzi oferta educaţională pentru anul universitar 2013 – 2014, în cadrul celei de-a 11-a ediţii a Zilelor Porţilor Deschise, eveniment organizat de Universitatea din Craiova. Astfel, Facultatea propune la specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală 70 de locuri pentru forma de învăţământ la buget şi zece locuri pentru forma de învăţământ cu taxă. Admiterea constă în două etape. Prima etapă va include probele eliminatorii, vizita medicală, examenul psihologic şi verificarea aptitudinilor muzicale, admis/respins. Etapa a doua constă în examenul scris la Teologie Dogmatică, care are o valoare de 70% din nota finală, 30% reprezentând media obţinută la examenul de bacalaureat.

Admiterea la specializarea Artă Sacră se va face în baza mediei obţinute la examenul de bacalaureat, în procent de 100%. Pentru această specializare sunt propuse 20 de locuri subvenţionate de către stat şi zece locuri pentru forma de învăţământ cu taxă. La această specializare, admiterea se face pe baza probelor eliminatorii: vizita medicală, examenul psihologic, interviul, pe criteriul admis / respins şi probele practice care constă în depunerea unei mape personale care trebuie să cuprindă creaţii personale din domeniu (cel puţin 20 de lucrări). Mapa se va depune în etapa de înscriere a dosarului la secretariatul Facultăţii de Teologie.

Potrivit pr. lect.univ.dr Ioan Birnea, dosarele de înscriere pentru domeniul Teologie se vor depune între 8 şi 22 iulie 2013, proba eliminatorie va avea loc în data de 23 iulie, iar proba scrisă pe 24 iulie, rezultatele urmând să fie afişate în data de 26 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS