20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Penultima săptămână din iunie le oferă craiovenilor posibilitatea de a opta pentru o plajă largă de evenimente: concerte, teatru, un show auto, un festival de muzică şi un târg de produse lucrate manual.

În această seară, spre exemplu, Corul de Copii al Filarmonicii îi pofteşte pe melomani la un concert presărat cu momente poetice şi de dans. Manuela Enache, dirijoarea micuţilor muzicieni, a dorit ca programul ales pentru această seară să insufle publicului prospeţime şi dinamism. Costul unui bilet este de numai cinci lei, iar evenimentul, planificat pentru ora 19.00, va fi prefaţat de vernisajul unei expoziţii de pictură cu lucrări aparţinând elevilor de la Liceul de Artă.
Miercuri seară, de la 21.00, v-aţi putea programa o ieşire la teatru. La Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ se joacă piesa „Legături de sânge“, de Beth Henley, cu Iulia Colan, Romaniţa Ionescu, Iulia Lazăr, Raluca Păun, Alex Calangiu şi Claudiu Mihail. Spectacolul se ţine într-un spaţiu neconvenţional: atelierul de pictură al teatrului.
Joi, pe 21 iunie, debutează Salonul Autoshow Craiova 2012, care se va desfăşura până la finalul săptămânii, pe 24 iunie, pe esplanada Teatrului. Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Dolj.
Tot joi avem parte de un spectacol al Teatrului Liric „Elena Teodorini“. Este vorba de „Tosca“, opera lui Giaccomo Puccini, care va începe la ora 19.00. Conducerea muzicală îi revine lui Adrian Morar (Cluj-Napoca).
Vineri are loc un eveniment inedit în oraş: cea dintâi ediţie a Festivalului Craiova CoverFest, care va reuni, la Casa Studenţilor, patru trupe locale într-o seară-tribut dedicată unor formaţii sau artişti de rang internaţional. Evenimentul vine ca o încercare de a susţine muzica de calitate de pe plan local şi îi va aduce pe scenă pe Sin Cup, No Antidote, Red Cat Bone şi Magazinul de Muzică. În ordinea numerelor de pe tricou, ei vor cânta Moloko, Pink, The Doors şi Phoenix. Accesul în sală se va face pe baza unui bon de consumaţie în valoare de 15 lei.
Vineri va debuta şi cea de-a doua etapă din ediţia secundă a târgului handmade Bizarre Bazaar. Deoarece condiţiile meteo au fost nefavorabile desfăşurării, între 1 şi 3 iunie, a evenimentului integral, organizatorii au decis reluarea bazarului. Vom avea parte de expoziţia de obiecte handmade în English Park şi de seri de muzică la Castelul din Parcul „Romanescu“.
Dacă vă place să ieşiţi în weekend în centrul oraşului şi să hoinăriţi pe Unirii, vă recomandăm să vă faceţi plimbarea de seară sâmbătă, cam pe la ora 20.00, ca să vă sincronizaţi cu concertul în aer liber susţinut de Filarmonica „Oltenia“ în cadrul Stagiunii Estivale. Orchestra simfonică a instituţiei va prezenta un program cu selecţii muzicale, sub bagheta dirijorală a lui Alexandru Iosub.
O săptămână frumoasă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS