19.5 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu început înscrierile la Centrul Militar Gorj

Au început înscrierile la Centrul Militar Gorj

Tinerii sunt dornici să aibă o carieră care să le asigure un viitor fără griji, aşa că mulţi absolvenţi îşi îndreaptă paşii spre centrele militare de recrutare.

Tinerii din Gorj, atraşi de cariera militară, se pot adresa în perioadă următoare Centrului Militar Judeţean pentru a afla ce trebuie să facă în vederea admiterii într-una dintre instituţiile de învăţământ aflate în subordinea Ministerului Apărării Naţionale. Potrivit reprezentanţilor Centrului Militar, elevii clasei a VIII-a sau absolvenţii de învăţământ gimnazial, dar care nu au peste 16 ani, se pot înscrie pentru colegiul militar liceal. Cei care au absolvit cu brio liceul pot opta pentru instituţiile militare de învăţământ superior sau şcolile de ofiţeri, la acestea putându-se înscrie până la împlinirea vârstei de 24 de ani. Altă variantă pentru cei interesaţi sunt şcolile de maiştri şi subofiţeri. Pentru şcolile militare pot opta atât băieţii, cât şi fetele, pe toată durata studiilor asigurându-li-se gratuit masa şi cazarea, dar şi posibilitatea învăţării unei limbi de circulaţie internaţională. În această perioadă se fac înscrierile pentru anul următor, tinerii fiind aşteptaţi la Centrul Militar din Târgu Jiu.

Viitorii militari ai României

Pasiunea pe care o trezeşte haina militară şi perspectiva unei cariere de succes sunt doar două dintre motivele pentru care aproximativ 700 de tineri au ales anul trecut una dintre formele de învăţământ din domeniul militar. Siguranţa locului de muncă, stabilitatea, dar şi cariera în rândul ofiţerilor şi subofiţerilor, prestanţa hainei militare şi respectul pe care îl trezeşte sunt motive la fel de bine întemeiate. Potrivit maiorului Dan Milcu, purtătorul de cuvânt al Centrului Militar din Târgu Jiu, tinerii care trec de probele de selecţie ajung elevi ai unei forme de învăţământ militar.
„Sunt mulţi tineri care îşi doresc o carieră militară. Muncesc mult, învaţă, dar au un viitor asigurat. Cariera militară îi face oameni mai responsabili, mai echilibraţi, disciplinaţi. Pasiunea, idealul profesional, dorinţa de a avea un viitor sigur, decent, îi mână să-şi dea toată silinţa ca să ajungă buni militari“, a spus maiorul Dan Milcu.
Dintre cei 700 de tineri absolvenţi veniţi la Centrul Militar, aproximativ 450 au optat pentru posturile de soldaţi şi gradaţi voluntari din armata română, iar restul vor deveni elevi ai instituţiilor militare din ţară: Alba Iulia, Sibiu, Braşov, Constanţa sau Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII