28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeţinuţii, copiii Europei

Deţinuţii, copiii Europei

18 minori şi tineri aflaţi în custodia Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova au participat ieri la Conferinţa Internaţională „Suntem Copiii Europei“, ediţia I. Făcând parte din manifestarea cu titlul „Săptămâna Educaţiei Permanente în România – Festivalul Şanselor Tale“, conferinţa s-a desfăşurat la Şcoala nr. 35  „Ion D. Sîrbu“ din Craiova. Organizatorii acestui eveniment au fost Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, unităţile şcolare nr. 35 „Ion D. Sîrbu“, nr. 37 „Mihai Eminescu“, Şcoala Specială „Sfântul Mina“, Casa Corpului Didactic şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj.  
„Evenimentul s-a adresat specialiştilor care activează în domeniul educaţional, din ţară şi străinătate, reprezentanţilor instituţiilor publice şi organismelor private, categoriilor de persoane marginalizate şi a avut ca scop facilitarea schimbului de informaţii între participanţi, prin prezentarea unor modele şi experienţe de succes“, a declarat Gabriel Gunescu, director la PMT Craiova.
Conferinţa a fost urmată de vernisajul expoziţiei de pictură „Simfonia Culorilor – Toamna“, expoziţie care a cuprins 26 de lucrări realizate de trei tineri privaţi de libertate, în cadrul atelierului ocupaţional de terapie prin artă. Momentul artistic a fost completat de un recital de muzică folk, susţinut de grupul coral al penitenciarului. „Aceste manifestări cultural-educative vin în sprijinul minorilor şi tinerilor aflaţi în custodia penitenciarului, urmărindu-se valorizarea abilităţilor creative, îmbunătăţirea imaginii de sine şi creşterea încrederii în propria persoană şi în cei din jur, fiind, în acelaşi timp, un bun prilej de învăţare şi dezvoltare a conduitelor prosociale“, a spus Gabriel Gunescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS