21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalLivia, pregătită pentru operaţie

Livia, pregătită pentru operaţie

Adolescenta bolnavă de o maladie genetică gravă a plecat ieri la Bucureşti. Livia Corbeanu, din comuna Iancu Jianu, judeţul Olt, a reuşit, mulţumită cititorilor Gazetei de Sud, să facă rost de banii necesari pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale care o va ajuta să meargă din nou. Tânăra de 17 ani se va interna la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti, unde va fi supusă zilele următoare unei complicate operaţii la piciorul drept. Intervenţia va dura cel puţin patru ore, iar rezultatele vor putea fi văzute în lunile următoare, după şedinţele de recuperare medicală. Aceasta va fi prima operaţie din cele patru pe care Livia va trebui să le suporte, la ambele picioare, pentru a putea să meargă din nou. Adolescenta ştie că operaţia nu va fi uşoară şi are emoţii mari, dar gândul că nu este singură în aceste momente i-a dat curaj. Înainte de plecare, a spus că se simte compleşită de atenţia pe care oamenii i-au acordat-o şi a mulţumit din nou celor care au donat bani pentru ca ea să poată să se opereze.

Livia Corbeanu suferă de maladia Charcot-Marie-Tooth, o boală genetică gravă, care duce la distrugerea progresivă a musculaturii şi articulaţiilor. Chiar dacă aceasta nu afectează speranţa de viaţă, este totuşi o afecţiune care o împiedică să meargă. Intervenţiile chirugicale sunt singura şansă ca tânăra să nu-şi petreacă restul vieţii într-un cărucior cu rotile.

 

Donaţii

 

În conturile deschise de Fundaţia Gazeta de Sud pe numele Liviei Corbeanu a fost depusă până acum suma de 9.110 lei. Banii strânşi sunt suficienţi pentru cele patru intervenţii chirurgicale, pentru drumul până la Bucureşti, dar şi pentru alte cheltuieli neprevăzute. Ultimele donaţii au venit de la Solvent Com – 1.500 de lei, Mirel Filimon – 200 de lei, Dorin Firu – 100 de lei, Gabriel Frînculescu – 50 de lei şi Crăciun Rezeanu – 50 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS