26.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCâini exterminaţi cu barbarie la Vulcan

Câini exterminaţi cu barbarie la Vulcan

Maidanezii din Vulcan sunt exterminaţi după metode barbare şi aruncaţi la groapa de gunoi a oraşului. Aceasta este părerea fostului director al firmei care s-a ocupat de ecarisaj, Nicolae Petroi, care afirmă că acest lucru i-ar fi fost cerut chiar de cel care este primar. În replică, primarul Gheorghe Ile susţine că nu e treaba lui ce se întâmplă cu câinii şi că de acest lucru se ocupă Serviciul de ecarisaj.

„Nu ştiu exact cine ce a făcut câinilor, că nu am fost după hingheri prin oraş. Cert este că, timp de patru ani, domnul Ile îmi telefona zilnic şi-mi spunea că nu îl interesează ce se întâmplă, dar toţi câinii trebuie să dispară. Mi-a spus şi să îi omorâm, dacă trebuie, dar numai să scăpăm de ei“, a declarat fostul director al Almaserv, Nicolae Petroi.

 

Câinii, injectaţi cu apă cu oţet

 

Localnicii spun că maidanezilor li se injecta apă cu oţet – o soluţie ieftină şi eficientă. Despre acest lucru vorbesc şi consilierii din primărie, iar unul dintre aceştia susţine că animalele erau exterminate şi apoi aruncate în groapa de gunoi a oraşului.

„Câinii erau omorâţi şi venea un tractor cu numărul PMV 03, care-i îi aducea la groapa de gunoi. Apoi erau imediat îngropaţi de un buldozer aflat acolo“, a spus consilierul municipal Alina Cărstoiu.

Cei din primărie mai spun că firma Protan care se ocupă cu ecarisajul din Vulcan ar putea fi verificată, pentru a se stabili câţi câini i s-au predat şi în ce mod au fost ucişi. Oamenii care trăiesc în zona gropii de gunoi a oraşului spun că au mai văzut cadavre de câini la groapă şi că au fost situaţii în care cei de la ecarisaj i-au îngropat acolo.

„Vin cu câinii morţi la ora şase, fac groapa, îi aruncă şi apoi nivelează. Ei au un contract cu Protan, dar este acoperit de confidenţialitate. Este bine de văzut câţi câini au fost predaţi la Protan. Autorităţile competente ar trebui să verifice“, spun oamenii din Vulcan.

Primarul Gheorghe Ile susţine că nu a avut de-a face cu maidanezii şi că singurii responsabili ar trebui să fie cei de la ecarisaj. În opinia primarului Ile, pentru maidanezi a fost creat un adăpost din banii de la bugetul local, iar firma de ecarisaj se ocupă de capturarea lor.

„Această activitate este licitată de Almaserv. Primăria are contract cu cei de la Codlea pentru câini, dar amănunte nu pot să dau, că nu e problema primarului“, a precizat Gheorghe Ile.

În Valea Jiului, sute de maidanezi trăiesc liberi pe străzi, iar medicii de la urgenţă spun că zilnic ajung la spital oameni cu plăgi. Situaţia este alarmantă, iar edilii sunt puşi să aleagă între vieţile câinilor şi cele ale oamenilor.

Toate primăriile alocă fonduri pentru ecarisaj ori pentru hrana maidanezilor care ajung în adăposturi, iar foarte mulţi oameni vin şi răscumpără animalele, care se întorc din nou pe străzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII