32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrevă pentru eficientizarea Spitalului de Urgenţă

Grevă pentru eficientizarea Spitalului de Urgenţă

Sindicaliştii de la Spitalul de Urgenţă Craiova nu şi-au luat gândul de la grevă. Conducerea unităţii sanitare nu a putut să rezolve nici măcar revendicările legate de eficientizarea activităţii.

Conflictul de muncă de la Spitalul de Urgenţă Craiova nu este nici pe departe stins. Potrivit sindicaliştilor, declaraţiile managerului Cristina Calangiu, potrivit cărora revendicările salariaţilor sunt ca şi rezolvate, sunt departe de realitate. „Nu am reuşit să obţinem nici jumătate din ceea ce am cerut“, a declarat Ion Cotojman, liderul SANITAS de la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Nici negocierile de ieri nu au rezolvat mare parte din revendicări, doar pentru şase din cele 14 puncte de pe listă părţile găsind o rezolvare. „Au venit cu poveşti despre îmbunătăţirea aprovizionării cu medicamente, materiale sanitare şi hrana bolnavilor. În legătură cu punctul referitor la criza de personal, conducerea a fost de acord cu propunerea de a pregăti şi păstra ospătăriţe pentru posturile vacante de infirmiere. Am cerut, de asemenea, să ne arate contractul de externalizare cu firma care a preluat spălătoria, să vedem dacă asigură garanţie pentru lenjeria spălată, şi să rezolve problema cu service-ul pentru aparatele RMN şi tomograf. Despre aprovizionarea cu reactivi pentru laborator se va discuta, de asemenea, luni“, a declarat Ion Cotojman.

Restanţe salariale neachitate de o jumătate de an

Dacă în privinţa propunerilor de eficientizare a activităţii, cerute de sindicate, s-au făcut promisiuni, angajaţii nu au obţinut nimic pe linie salarială. De altfel, nu s-au cerut măriri, ci doar acordarea drepturilor salariale restante pe ultimele şase luni. „Ne-au oferit doar 1,4 miliarde de lei pentru prime, foarte puţin în comparaţie cu necesarul. Trebuie spus că primele de 2% nu s-au mai dat de o jumătate de an şi până acum s-au adunat vreo 4,8 miliarde de lei. Iar pentru salariile de merit nu au avut propuneri“, a precizat Cotojman.
Directorul medical al Spitalului de Urgenţă Craiova, Bogdan Fănuţă, a confirmat ieri că se negociază în continuare cu reprezentanţii SANITAS, însă a avut o problemă cu numărul de revendicări soluţionate până acum. În încercarea de a nu intra în contradicţie cu managerul Cristina Calangiu, directorul medical a recunoscut că nu a rămas doar o revendicare nesoluţionată, dar a spus că „nici atâtea câte susţin sindicaliştii nu sunt“.

Negocierile continuă

Negocierile între conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova şi sindicate vor continua astăzi. Dacă nu se va ajunge la un acord, miercuri este programată o grevă de avertisment între orele 9.00 şi 11.00, urmând ca pe 28 august angajaţii să intre în grevă generală pe o perioadă nedeterminată. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU