27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal50.000 de euro pentru un centru de asistenţă

50.000 de euro pentru un centru de asistenţă

Olandezii Ton Vrijen şi Gerrit Voortman au fost primiţi ieri la sediul organizaţiei „Trebuie!“ din Slatina ca nişte eroi.

Elevi de la mai multe şcoli din oraş, cu baloane, confeti, steguleţe ale României, Olandei şi Uniunii Europene, majoretele de la „Ion Minulescu“ şi o mulţime de biciclişti le-au făcut o primire triumfală. Cei doi membri ai organizaţiei NCDO Amsterdam au străbătut 2.780 km din Rijssen – Olanda până la Slatina, pe bicicletă, în 27 de zile, strângând 50.000 de euro pentru finalizarea lucrărilor la un centru de asistenţă pentru persoane cu handicap locomotor, proiect iniţiat de organizaţia „Trebuie!“.
Ei au fost încercuiţi de elevi pe biciclete la intrarea în oraş şi aduşi până la sediul organizaţiei, unde au fost întâmpinaţi de personalul organizaţiei, în frunte cu directorul Marin Bica, profesori din oraş şi viceprimarul Marian Niculae.
Într-o conferinţă de presă, olandezii au povestit despre iniţiativa lor şi despre drumul parcurs. Au trimis 500 de scrisori la companii şi persoane fizice din Olanda prin care au cerut sponsorizarea. Au strâns 50.000 de euro din donaţii, de la persoane fizice 25-30 de euro, de la firme 250-300 de euro, dar şi prin direcţionarea unui procent din impozitul pe venit, similar celor 2% din impozitul anual românesc. Au povestit că au fost ajutaţi de prieteni şi de familii.
„Nu suntem obosiţi. Ne simţim mult mai bine decât la plecare. Ne bucurăm foarte mult pentru că putem să vă ajutăm. Drumul a fost mai dificil în munţi. În Germania şi Austria am făcut popasuri în campinguri, iar în Ungaria, Croaţia, Slovenia şi Serbia am înnoptat la pensiuni sau hoteluri. Steagurile puse pe biciclete ne-au ajutat foarte mult să comunicăm cu oamenii. Unii au recunoscut steagul Olandei, dar pe al României nu. Când au auzit despre turul nostru pe bicicletă, unii au spus că suntem puţin nebuni“, a povestit Ton. Gerrit a declarat că drumul înapoi îl vor face cu maşina, nu pe bicicletă, şi abia aşteaptă să afle câţi bani s-au mai strâns din Olanda, majoritatea fondurilor provenind din direcţionarea unei cote din impozitul pe profit. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS