32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalFabricile iau locul minelor in Valea Jiului

Fabricile iau locul minelor in Valea Jiului

Perimetrele miniere inchise si ecologizate din Valea Jiului sunt la mare cautare, in ultima perioada, dupa ce zeci de investitori straini si români au solicitat autoritatilor locale de aici suprafete de teren ca sa-si deschida afaceri in zona.


Primarul municipiului Petrosani, Carol Schreter, declara ca, o data finalizate lucrarile de ecologizare a fostului perimetru minier de la Mina Dâlja, trei firme au si concesionat teren aici, iar ultima parcela va fi scoasa la licitatie saptamâna viitoare. „O data cu finalizarea lucrarilor de ecologizare, am si dat terenul. Deja acolo fabricile au inceput sa produca, una articole de plastic, iar alta materiale menajere. Oamenii de afaceri sunt interesati sa investeasca in zona, daca sunt ajutati. Am concesionat aproape toata suprafata de teren, inclusiv cladirile care mai erau, iar ultima parcela va fi licitata zilele viitoare pe ea urmând a fi ridicate niste hale industriale“, a declarat Schreter.


De asemenea, si perimetrul minier al fostei preparatii Livezeni este solicitat de mai multi investitori, chiar daca aici inca nu s-a facut ecologizarea zonei. Pentru acest teren interesul este, potrivit autoritatilor locale, foarte mare, deoarece se afla in imediata vecinatate a DN 66 si dispune de toate utilitatile necesare unei fabrici, accesul fiind permis atât la drumul national, cât si la calea ferata.


Dupa ce in primavara s-au finalizat lucrarile de inchidere si ecologizare a perimetrului fostei exploatari miniere Dâlja, care au costat statul român aproape sapte milioane de lei, peste 12 hectare de teren au fost puse la dispozitia investitorilor de catre autoritatile locale.


Si in celelalte orase ale Vaii Jiului investitorii si-au manifestat interesul pentru concesionarea fostelor perimetre miniere inchise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS